Sheffield United- Bristol City 1-0
Billy Sharp och Sheffield United är nära Premier League efter en ny seger. Den här gången vann man mot Bristol City med 1-0.

Sheffield United vann den viktiga hemmamatchen mot Bristol City och står nu med nästan båda benen i Premier League. McAtee blev segerskytt i en spännande match.

Tisdagskvällen bjöd på ny match på Bramall Lane. Den andra av fyra i rad på hemmaplan för Sheffield United. Solen sken över Bramall Lane och publiken väntade med spänning på en ny seger och ännu ett steg närmare Premier League. Motståndarna Bristol City hade egentligen så mycket att spela för då man låg på betryggande avstånd från både nerflyttningsplats samt en kvalplats.

Själva matchen blev dock ingen lätt sak för hemmalaget som dock skapade den första möjligheten redan i den 2: a minuten när McBurnie fick iväg ett skott som blockerades av bortalagets försvar. Efter detta knöt det sig för hemmalaget och Bristol City började istället att skapa chanser. I den 10: e minuten fick Bell iväg ett hyfsat vänsterskott som dock hemmalagets försvar effektivt blockerade och i den 12: e minuten sköt Cornick ett mycket hårt skott som Davies räddade snyggt. En bra start för Davies och han var beredd några minuter senare när Bell var framme med en nick som dock blockerades av försvaret. Nu följde en period av kamp på mitten ett tag. Sheffield United hade svårt att ta sig in nära motståndarnas mål och det var först efter 30 minuters spel McBurnie fick iväg ett skott som gick utanför och minuten senare hade samme spelare även en nick som gick även den gick utanför målet. I slutet av den första halvleken skapade hemmalaget ytterligare två chanser genom Lowe vars högerskott blockerades samt Ahmedhodzics skott i den 43: e minuten som gick utanför målet efter en bra framspelning av Egan. Uddlöst från hemmalaget under den första halvleken. Var det lite nerver i spelarna ikväll eller?

Den andra halvleken började med att hemmalaget bytte in McAtee istället för Fleck. Detta skulle så småningom visa sig vara värdefullt. I den 48: e minuten sköt just McAtee ett skott som målvakten räddade. Berge stod för framspelningen och detta var faktiskt hemmalagets första skott på mål i matchen. Spelet fortsatte återigen ett tag på mitten och bortalaget bjöd på hårt motstånd med en klar defensiv agenda och detta gjorde man bra. I den 63: e minuten spelade Baldock fram Berge vars skott gick ovanför målet och 10 minuter senare hade Doyle ett skott som gick utanför målet. I den 77: e minuten kom så avgörandet i matchen. Efter fint passningsspel på bortalagets planhalva fick Ndiaye tag i bollen och tog in den i straffområdet och lyckades få ut en fin passning till McAtee som kom med full fart ute till vänster. McAtee tog hand om bollen och drog iväg den rätt in i det vänstra hörnet av målet utan chans för målvakten. Sheffield United hade nu tagit ledningen och Bramall Lane kokade återigen av glädje.

Efter detta kändes bortalaget slagna. De försökte genom Scott i den 80: e minuten. Sheffield Uniteds försvar blockerade dock det skottet på ett effektivt sätt. På slutet av matchen var det snarare hemmalaget som skulle gjort fler mål när Sharp missade två möjligheter på övertid samt när Jebbison missade ett friläge i den 95: e minuten. Detta spelade dock ingen roll utan Sheffield United vann och fick med sig ytterligare tre poäng och står nu på 82 poäng med fyra matcher kvar att spela. Sheffield United behöver ytterligare 4 poäng för att vara klara för Premier League. Skulle Luton inte vinna ikväll så kommer det behövas än mindre poäng. Sheffield United står nu nästan med båda benen i Premier League och snart kan  man förhoppningsvis börja att fira! Härligt!