Sillykollen: Chelsea

Sillykollen: Chelsea

Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger 31 januari. I en artikelserie i flera delar har vi tagit tempen bland Premier League-redaktionerna och kollat statusen i lagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

Wiktor Lidvall – Chelsea-redaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?
Generellt har det värvats på positioner där vi redan har många spelare, mittback och ytterforward. Visserligen efterfrågade vi en central anfallare, men Datro Fofana måste anses vara ett framtidsnamn snarare än en kortsiktig lösning.

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Det mest skriande behovet är en eller flera centrala mittfältare, samt en vikare till Reece James. Nu är den sistnämnda bara någon vecka bort från en comeback, men där saknas en backup man har hundraprocentigt förtroende för. Innermittfältets form och de spelartyper vi besitter anser jag vara det främsta skälet till Chelseas svajande form, det får konsekvenser åt båda hållen. Vi har dessutom Jorginho och Kanté som sitter på utgående kontrakt.

Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Reece James är nästan den enda spelaren som är oersättlig i dagens trupp. Han är den enda spelaren jag kan sätta stämpeln 'världsklass' på. Lyckligtvis är han säkrad för lång tid framöver.



Tror du att vi kommer se några skrällförvärv under fönstrets sista vecka? 
Skrällar vet jag inte, 'Transfer Todd' svingar friskt även i detta fönster. Vi budar bevisligen på allt och alla, så att mer eller mindre kända namn kan fortsätta dyka upp på Cobham ser jag som ganska sannolikt.

Finns det några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?
Ser gärna att ryktena om en försäljning av Hakim Ziyech och/eller Christian Pulisic konkretiseras. I dagsläget ser det dock ut som att vi får dras med deras kontrakt ett tag till.

TV: Experterna kritiserar Chelseas miljardvärvning av Mudryk
 

SvenskaFans.com2023-01-26 15:00:00

Fler artiklar om England