Söker mer än ett nyförvärv till 
Michael Flynn är fortfarande på jakt efter förstärkningar.

Söker mer än ett nyförvärv till 

Med fem spelare på skadelistan och ett par till som går med skadekänningar har Flynn siktet inställt på att hitta mer än ett nyförvärv till att addera till spelatruppen innan transferfönstret stänger om drygt 1,5 vecka.

I en intervju med Express & Star säger huvudtränare Michael Flynn att han vill få in fler spelare i truppen och söker efter mer än en till spelare. Men samtidigt ska det vara rätt typ av spelare och ingen panikvärvning.  

Med fem spelare på skadelistan och ett par till som dras med skadekänningar har Flynn, trots att det ser bra ut på papperet, rätt begränsat med valmöjligheter. Det märks allra tydligast nu när matcherna kommer väldigt tätt och man måste rotera på vissa positioner för att inte riskera att fler spelare skadar sig på grund av för mycket matcher i kroppen. 

Så här långt har han fått ett mycket bra stöd av Ben Boycott och Leigh Pomlett som princip gett honom de spelare han velat ha. Det är några spelare man inte fått men det beror inte på klubbägaren utan att spelarna i fråga valt att skriva på för andra klubbar vilket man får acceptera. 

Flynn säger att det aldrig är något direkt nej från Boycott eller Pomlett när de diskuterar förstärkningar utan det är alltid en dialog om varför och till vilket syfte en spelare tas in.  

“Du kan inte få ett ja hela tiden, jag är inte van med det och kommer aldrig att begära det” säger Flynn bland annat.  

Han går vidare med att säga  

“Det är ingens fel att vi har fem spelare på skadelistan, fem spelare som skulle kunna gå rätt in i startelvan. Dessutom har vi ett par till som har skadekänningar.  

Dom ser det och dom har en fastställd struktur och tydlig plan för klubben. Dom förstår att jag inte går till dom varje gång en spelare blir tillgänglig på marknaden. Dom vet att det finns en tanke bakom mina önskemål. Sen jobbar vi tillsammans för att finna lösningar.” 


 

Pär Stener@perstener2022-08-20 12:42:18
Author

Fler artiklar om Walsall