Spelarbetyg: Aston Villa – Chelsea
Vackra mål förtjänar lite extra uppmärksamhet. Kolla på reaktionerna!

Spelarbetyg: Aston Villa – Chelsea

Chelsea fick tidigt utdelning mot Aston Villa och dominerade därefter omspelet på Villa Park. Segersiffrorna skrevs till slut till 1–3, med många fina betyg på de offensiva spelarna.

Betygsskala
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Startelvan
Djordje Petrovic – 4 – matchens lejon!

Verkar klara det mesta som efterfrågas av honom. Direktskott och nickar från nära håll, försök långt utifrån – ja vad som helst. Mot Wolves blev serben slagen av ett par kraftiga styrningar, denna gång kom bara ett skott förbi. Det tog sig igenom fyra-fem spelare innan det gick in via stolpen, vilket Petrovic knappast kan klandras för.

Malo Gusto – 3
Högerbacken bjöd på ordentligt med framåtanda och slog ett perfekt inlägg till 0–2. Slarvade sedan bort möjligheten att få ytterligare en assistpoäng från ett ännu bättre läge, men överlag var det en fin insats från fransmannen.

Axel Disasi – 3
Hade ett rejält övertag i luftrummet på Villa Park. Stod dessutom för ett par iögonfallande ingripanden, med viktiga blockeringar och utsökta glidtacklingar som etsade sig fast på näthinnan.

Benoit Badiashile (ut 87’) – 2
Precis som landsmannen i mittlåset hade Badiashile en bra dag på jobbet vad gällde nickdueller. När det kom till andrabollar och lösa bollar i straffområdet var han dock stundtals osäker.

Ben Chilwell – 2
Offensivt var det ett klart fall framåt för Chilwell sett till hans senaste matcher. Defensivt fanns det en del att anmärka på, men trots allt kom det inte så mycket farligheter från Bailey & Co.

Moises Caicedo – 4
Glåporden till följd av Caicedos prislapp hörs allt svagare numer. Stod på nytt för en finfin insats och gjorde sina lagkamrater bättre. På Villa Park hjälpte han framförallt sina mittbackar på ett föredömligt sätt.

Enzo Fernandez – 3
Var trygg och på samma gång ambitiös med sitt passningsspel. Hamnade lite längre ned i planen jämfört med de senaste matcherna, men lät inte det bekomma honom. När han väl fick måtta skott blev han foulad av Tielemans. Den efterföljande frisparkan var inget annat än magnifik.

Noni Madueke (ut 75’) – 3
Det fattades fortfarande en del skärpa i sista tredjedelen, men spelet mellan straffområdena var riktigt lovande. Madueke hade flera fina rusher och använde sina lagkamrater på ett bra sätt för att slå ut försvarare. Fin sinnesnärvaro och lugnt agerat vid Gallaghers mål.

Conor Gallagher – 3
Målnollan spräckt med ett vackert avslut. Satte tonen för matchen med bollvinster högt upp i planen och glidtacklingar som blev tankeställare för Villa-spelarna.

Nicolas Jackson (ut 87’) – 3
Tillbaka i målprotokollet och såg inte helt oäven ut med att utgå från vänsterkanten. Stundtals var länkspelet längre ned i planen riktigt bra. Sättet han agerade på vid Enzos målfirande ger också plus i kanten.

Cole Palmer (ut 81’) – 3
Hamnade ofta ute till höger och blev därmed inte lika farlig som när han hållt sig centralt. Trots det hittade Palmer ständigt sätt att påverka matchbilden.

Inhoppare
Raheem Sterling (in 75’)
– spelade för kort tid för att betygsättas.

Thiago Silva (in 81’) – spelade för kort tid för att betygsättas.

Christopher Nkunku (in 87’) – spelade för kort tid för att betygsättas.

Alfie Gilchrist (in 87’) – spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-02-07 23:25:00
Author

Fler artiklar om Chelsea