Spelarbetyg: Manchester United – Luton Town

Efter fyra mål i baken i veckan stänga Manchester United till bakåt och till slut fick man också hål på Luton. Långt ifrån en sprakande offensiv, men ibland räcker det med ett mål och denna gång var det en svensk mittback som tog på sig matchhjälterollen.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


André Onana: 5
Behöver inte bli särskilt svettig, men när det behövs kliver han fram. Fin räddning på en farlig nick i första halvlek gör att United inte hamnar i underläge. Sköter sig klanderfritt och skönt med en hållen nolla.

Diogo Dalot: 4
Med Wan-Bissaka sjuk får Dalot förnyat förtroende och denna gång som högerback. Blandar och ger en del, fina offensiva löpningar och passningar rakt i gapet på motståndare. Men jobbar längs sin kant matchen igenom och gör det helt okej.

Harry Maguire: 5
Ställs visserligen inte på allt för stora test defensivt, men det är en hållen nolla och han fortsätter vara stabil. Iscensätter ett fint anfall i matchinledningen med en brytpassning, och är sedan vårdad med boll och bra i duellspelet. Uppvisar faktiskt en del pondus.

Victor Lindelöf: 5
Matchvinnare och hållen nolla, en bra dag för svensken. Agerar lugnt och stabilt utan att sättas på allt för stora prov. Kliver ut och hanterar vänsterbacksplatsen bra sista kvarten och trycker distinkt in segermålet efter en hörna - bra insats.

Sergio Reguilon (ut 78’): 4
Når upp till det godkända betyget tack vare att han uppvisar en kämparanda och är en del av backlinjen som håller nollan. Men han är också allt för ovårdad när han går in i dueller och slår bort mycket passningar. Tar sig upp längs kanten, men har svårt att hitta lagkamrater.

Scott McTominay: 4
Börjar väldigt inspirerat och tar sig ständigt in i straffområdet och har en förmåga att vara precis där bollen dimper ner. En nick strax över och en nick som räddas fint. När Eriksen kliver av försvinner detta moment – skottens spetskompetens – och istället blir han sittande lägre i plan. Jobbar på bra hela vägen till slutsignal.

Christian Eriksen (ut 40’): 3
Halkar till vid en vändning och ser ut att vrida till sitt knä. Kämpar på en stund till men får kliva av innan halvtid. Spelar lugnt men hinner inte sätta några avtryck på matchen, lite svag i en del dueller och några steg för långsam när United ska sätta fart. Håller tummarna för att det inte är någon allvarlig skada.

Marcus Rashford: 3
Han är visserligen involverad i Uniteds segermål och han har ett jättefint inlägg till Højlund i matchinledningen, men utöver det finns inte mycket att hurra för. Blir allt för stillastående, både med och utan boll och är inte alls det orosmoln för motståndarna vi ska kunna begära att han är. Aningen mer aktiv när han spelar till vänster, men behöver kliva upp flera nivåer.

Bruno Fernandes: 4
Inleder matchen lugnt och sansat med boll, spelar den enkla passningen och ger United kontroll på både matchen och tempot. Ju längre matchen lider desto mer risk spelar portugisen med, utan att egentligen lyckas med de avgörande aktionerna. Varken bra eller dålig, helt okej.

Alejandro Garnacho (ut 68’): 4
Till skillnad från Rashford händer det mer när Garnacho får bollen, han sätter fart mot motståndare och utmanar. Tar sig till något bra skottläge och vinner en del frisparkar. Tyvärr är han för svag när det ska avslutas, skulle gett United ledningen i första och försvinner från matchbilden i andra.

Rasmus Højlund (ut 78’): 3
Aningen ambivalent till betygsättningen här. Å ena sidan tar han sig till några riktigt bra lägen, å andra sidan bränner han ett givet mål och får ingen ordentlig träff på en ganska fri nick. Kämpar på och lyckas hålla upp bollen, men slarvar också i passningsspelet. Plus för att han hela tiden försöker men lite större minus för avsaknaden av poäng.

Inhoppare

Mason Mount (in 40’): 5
Tar en stund innan han hittar sin plats, och han lyckas inte med allt. Men är löpvillig över stora ytor, och framför allt är han oerhört aggressiv och vinner tillbaka ett gäng bollar vilket ger United möjlighet att kontrollera och ställa om.

Antony (in 68’): 4
Inte involverad särskilt mycket, men har några fina aktioner. Bra passningar som skapar lägen och dessutom värderar han bättre än på länge.

Anthony Martial (in 78’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Raphael Varane (in 78’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tränare

Erik ten Hag: 4
Som standard finns det saker att ifrågasätta kring laguttagningen och att det sitter extremt dyra värvningar på bänken. När ska Mount få chansen från start? Visserligen försvinner lite av McTominays styrka när Mount byts in, men Ten Hag gör ändå rätt val när Eriksen tvingas kliva av. By default säger jag att Varane ska starta, men firma Maguire-Lindelöf gjorde det bra. Fortsatt skapas för lite, det går för långsamt och det blir bara uddamålsseger på hemmaplan mot Luton. Men seger är seger, och då skapas andrum och vi kan vara lite glada.

Vad säger ni om prestationer i dagens match, vilka stack ut och finns det några positioner Ten Hag bör fundera över? Diskutera gärna i kommentarsfältet!

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2023-11-11 18:34:00
Author

Fler artiklar om Manchester U