Stoke var bäst när det gällde som mest
Ki-Jana Hoever gjorde det viktiga ledningsmålet i slutet av första halvlek.

I säsongens viktigaste match gjorde Stoke processen kort med bottenkonkurrenten Plymouth Argyle. Här är fem rubriker från 3-0-vinsten.

Ett modigare Stoke än sist…
Det var ett betydligt modigare Stoke den här matchen jämfört med förra veckan borta mot Sheffield Wednesday. Då var det lågt försvarsspel och riskminimering som gällde medan nu var det samma höga presspel och modiga uppbyggnadsspel som senaste hemmamatchen mot West Bromwich. Hoever, Cundle, Bae och Manhoef fick alla chansen från start och bidrog med teknisk skicklighet samt bra beslutsfattande.

Stoke rivstartade matchen direkt. Man fick bra bett i pressen och i anfallsspelet hittade framförallt Cundle fina ytor på mittfältet och skapade tre halvfarliga avslut under de första tio minuterna. Därefter började man bjuda på en del dåliga bolltapp under en period vilket gav Plymouth en del omställningslägen. Föga förvånande var Morgan Whittaker det största hotet när han först prövade Iversen från distans och sedan skruvade en frispark i burgaveln. Men Stoke tog sig tillbaka igen under de sista 20 minuterna och var nära att ta ledningen när Hoever vann boll högt och tog sig en bra bit in i straffområdet innan han tryckte av ett tungt skott i ribban.

… som fick utdelning tillslut
I slutet av halvleken accelererade Stoke ännu mer. I den 43:e minuten kom också ledningsmålet när Cundle vann boll på mittplan, spelade vidare till Laurent som transporterade bollen framåt innan han släppte vidare till Hoever som bara plöjde genom bortaförsvaret och placerade in 1-0. På tilläggstid kom även 2-0 när Manhoef snyggt plockade ned en hög rensning till Campbell, vidare ut till Bae som utmanade försvaret, spelade tillbaka till Manhoef som tog emot bollen utanför straffområdet och sköt ett perfekt skott mellan benen på försvararen, tätt intill målvaktens vänstra stolpe. Ett av säsongens snyggaste mål från den 22-årige holländaren.

Mästerlig andra halvlek
Den andra halvleken blev en sällan skådad promenad i parken för Stoke. Man förlorade förvisso bollinnehavet knappt men vann skottstatistiken med förkrossande 15-2. Niall Ennis fick komma in och missa några målchanser och i den 93:e minuten var det två andra inhoppare som fick bidra när Léris spelade fram Burger som fläskade in bollen i mål. Matchens tredje mål och matchens tredje holländska målskytt!

Kontraktet i princip säkrat
Med endast två matcher kvar i kalendern har Stoke sex poäng och rejält mycket bättre målskillnad ned till Huddersfield och Sheffield Wednesday på de två sista nedflyttningsplatserna. Lägg därtill att fyra ytterligare lag måste passera och det är väldigt mycket som talar för att Stoke kommer spela i The Championship även nästa säsong. Å andra sidan kan man inte lita på någon i den här serien. Southampton borta och Bristol City hemma är sannerligen inga enkla matcher så jag vågar inte ta ut något i förskott.

Matchens bästa spelare

1. Bae Jun-ho. Vårens bästa spelare visade återigen varför han blivit en favorit hos Stoke-supportrarna. Assisterade Manhoef till 2-0-målet och i andra halvlek var han fullständigt bländande och stod bakom det mesta i offensiven.
  2. Ki-Jana Hoever. Har tillslut hittat tillbaka till storformen efter en ojämn säsong. Smart i presspelet och har utvecklat ett bra samarbete med landsmannen Manhoef på högerkanten. Tre mål på de sex senaste matcherna som ytterback säger det mesta om hans kapacitet.
  3. Jordan Thompson. Fick något oväntat chansen istället för Burger i den djupa mittfältsrollen och gjorde det med bravur. Jobbar alltid hårt men har också förbättrat sin beslutsfattning med boll. 27-åringens 150:e match i Stoke-tröjan blev hans hittills bästa.