2018-03-31 18:30

Hull City - Aston Villa
0 - 0

Tandlösa tigrar är aldrig på savannen.
Vad hände efter 45?

Tandlösa tigrar är aldrig på savannen.

Efter 45 min så fanns det inte på kartan att Villa skulle vara nöjda med 1 poäng. Efter 90 så undrar alla vad det var i halvtidsdrickat.

Tandlösa Tigrar mot okontrollerade Gnuer. 

 

Att tigrar och gnuer inte möts så ofta på savannen eller i Indiens djungel är inte så konstigt då de inte finns på samma kontinent. Den formen av ickemöte är med största säkerhet mer spännande och genomtänkt än gårdagens batalj. 

I min egen lilla lya tänkte jag när första 45 var spelade, att jag spolar fram till målen, för dom måste komma. Vår gnu på kanten Adomah sprang och sprang, men allt för ofta så är inte bollen hans bästa vän. (det är ett större under att han har den målskörden som han har än att Leicester vann ligan för 2 säsonger sedan). Hur han kunde snubbla över bollen över ribban måste vara svårare än att få nätrassel. Ok då, det fanns 10 till på planen. 

Johnstone i mål.  

Framförs sig hade han Tuanzebe, Chester, Terry och Cafu. 

Mittfältet bestod av Adomah, Jedinak, Lansbury ??och Snoddas. 

Grealish 

Grabban.  

 

I första halvlek finns inte mycket mer att säga än att Tigrarna är oerhört svaga. Det känns som om det långa stunder är Villa mot Dawson. 0-0 i paus och här ska det bjudas på energidricka i paus...eller varför inte lite vatten blandat med Saframyl?? 

Det som var total walk in the park blev 30 min av total pinsamhet. Plötsligt är vi det sämre av lagen, utan att Hull har höjt sig speciellt mycket. Tuanzebe börjar sprida bollar, Grealish trippar på som aldrig förr, Albert springer utan boll och Grabban ser aldrig bollen.  

Timmen spelad och Bruce laborerar lite i laget genom att ta ut Jedinak till förmån för Hourihane? Nix, han är cementerad på bänken (mycket underligt) och Bruce satsar på Kodija som lekkamrat till Grabban. Effekten blir knaper och det enda som märks är rosten kring Kodijas skor.  

Efter det så kör vi det obligatoriska backbytet. Tuanzebe ut och Elmohamady in. Enligt mitt skrala minne så såg vi inte mycket mer av offensiva tripper av Elmohady än innan. Dock reser sig Villa lite nu och ett stulet mål finns inom fantasins gränser. Sista 10 så är det Grabban, Kodija och Hogan som offensiva krafter för Villa. Men chanserna uteblir och vi åker hem med ofattbara 0-0 (efter 45 min). Mer logiska 0-0 efter 90.  

Vad hände? Ingen aning. Känns som om samtliga trodde att detta ordnar sig för vi är så pass mycket bättre. Bra var Snoddas, men annars är det mest Dawsons backspel, Abel Hernandez giftighet framåt och Sebastian Larssons mittfältsspel som är något att skriva hem om.  

Något mer att tillägga? Ja, det ska möjligen vara att Bruce sagt åt Snoddas och nu senast Grealish att hoppa upp och täcka frisparkar med händerna så vi riskerar straffar bakåt. Det känns som om Bruce behöver ändra på taktiskt.  

Att plötsligt Lansbury spelar i stället för Hourihane och att Birkir inte är med i truppen vet naturligtvis tränaren bäst, men för oss vanliga anhängare så är det väldigt svårbegripligt. 

R.rooster2018-04-01 22:23:26
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Aston Villa - Bologna 2-0
Manchester United väntar på Villa Park