Torsdagskollen (nr 39): Första nyförvärvet, rykten och York City borta.
Match mot York City på lördag. Kommer nyförvärvet Jamie Shackleton få spela?

Torsdagskollen (nr 39): Första nyförvärvet, rykten och York City borta.

En intensiv sommar väntar för Wilder och Sheffield United. Jamie Shackleton från Leeds United blev det första nyförvärvet. En spelare som kan göra nytta! På lördag möter Sheffield United York City på bortaplan i den första träningsmatchen.

Torsdagskollen är här igen och tyvärr har det ännu inte blivit klart med några nya ägare. Rykten har gått ut i lokal media att Blades-fans skulle få nyheter den här veckan men i skrivande stund har ännu inget hänt. Som redaktionen tidigare nämnt finns ett amerikanskt konsortium som vill köpa Sheffield United. De ska bara bli överens med den nuvarande ägaren Prins Abdullah samt bli godkända av EFL. Redaktionen hoppas att få skriva om någon utveckling i ärendet nästa Torsdagskoll.

När det gäller andra affärer så har klubben gjort klart med sitt första nyförvärv. Vi säger välkommen Jamie Shackleton från Leeds United. Shackleton kommer att komma in perfekt i truppen och kan spela både i försvaret och i mitten. Han har god erfarenhet från Championship-fotboll och i och med att han är en Yorkshire-grabb så vet han vad fotbollen betyder i dessa delar av England. Han kommer ge mer än 100 % och förhoppningsvis kommer publiken på Bramall Lane gilla honom. 


Övriga rykten:

Det har förekommit rykten om Sam McCallum, en mittfältare från Norwich. Enligt viss media skulle han genomgå medicinsk kontroll och därmed nästan vara klar för The Blades.

Enligt en artikel skulle Jebbison säljas till Bournemouth för 1.5 miljoner pund. Det skulle vara en bra affär då Jebbison stått ganska still i sin utveckling i Sheffield United. 

Det ryktas om att den 26-årige Callum O'Hare från Coventry skulle kunna vara på väg till Bramall Lane. Han är en riktigt bra mittfältare och skulle detta rykte vara sant så vore det toppen.

Kiefer Moore som spelat både i Cardiff City och i nyss uppflyttade Ipswich Town. En intressant och erfaren spelare. Matt Richie från Newcastle United och Burrows från Peterborough United är andra rykten. Som sagt Silly Season är verkligen igång och ju förr ägarsituationen blir klar desto bättre.

Hur som helst så åker The Blades till York för match mot York City i slutet av veckan. Matchen blir ett test för Wilder och de spelare som är där just nu. Det blir intressant att se om Shackleton kommer att kunna spela direkt. I övrigt blir det bara intressant att se vilka som kommer att spela. York City slutade på 20: e plats i National League förra säsongen och de hoppas så klart kunna överraska mot ett Sheffield United vars trupp långt ifrån är färdig. Det troliga är att truppen inte kommer att vara klar från i slutet av augusti månad. Avspark kl 13.30 svensk tid på lördag.

Torsdagskollen är tillbaka nästa torsdag och då analyserar vi York City-Sheffield United!

Up The Blades 

UTB 

 

Ola Paulsson 2024-07-11 06:00:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U