Torsdagskollen v. 49 (nr 8): The Blades
Trots en storspelande Foderingham så förlorade The Blades mot Liverpool i Chris Wilders återkomst!

Trots förlust mot Liverpool så fick äntligen publiken på Bramall Lane se en riktig ”Sheffield United-performance” igen. Chris Wilder var nöjd med insatsen och endast besviken över resultatet. Välkommen hem igen Chris Wilder!

Torsdagskollen är här igen och reflekterar över Chris Wilders återkomst till klubben.

Hela 31406 personer hade sökt sig till Bramall Lane under den med brittiskt mått råkalla onsdagskvällen för att med nyfikenhet se om Sheffield Uniteds spel skulle komma att förändras med den nye tränaren Chris Wilder i båset. När Wilder presenterades av Bramall Lanes eminente speaker Gary Sinclair så kom applåder och även sången .. He is One of our own.. Chrissie Wilder.. he is One of our own... På presskonferensen efteråt erkände Wilder direkt hur bra det kändes att få ett sådant välkomnande innan avspark.

Matchen inleddes med bra tempo från båda lagen. Liverpool hade som väntat mer av bollen men när väl Sheffield United fick tag i bollen så försökte man gå direkt till offensiven på ett rakt sätt. Detta har inte varit synligt under säsongen så här långt. Detta märktes under hela matchen och bådar gott för framtiden. Hemmalaget fick tag i bollen och Archer lyckades komma upp i en snabb kontring där han passade vidare till McAtee som fick iväg ett skott som målvakten i bortalaget räddade snyggt. Matchen lugnade sig något tills att bortalaget fick kraft i slutet av halvleken när Van Dijk blev fri i straffområdet och sköt in ledningsmålet i den 37: e minuten. I den situationen visade Liverpool sina kvaliteter. 0-1 i paus!

Under den andra halvleken försökte båda lagen att gå till attack även om det var Liverpool som oftast kom närmast. Målvakten i Sheffield United, Wes Foderingham gjorde fantastiska räddningar på skott från till exempel Salah. I slutet av matchen tryckte hemmalaget på och kunde i slutminuterna fått en straff när McAtee blev knuffad i straffområdet. Dock tyckte inte VAR detta! Jag fattar ju fortfarande inte varför man har VAR när det används så inkonsekvent? Fungerar alldeles utmärkt utan VAR i Championship. Där får domarna döma. I slutsekunderna avgör bortalaget genom en friställd Szoboslai då hemmalaget trodde att domaren skulle blåsa frispark för Bogle som blev nertryckt utanför straffområdet. Jag väntade också på en avblåsning eller åtminstone på en VAR-check, men icke så nicke..

Trots förlusten så var detta ett stort steg framåt från katastrofen på Turf Moor i lördags. Insatsen var betydligt bättre idag och detta ger i alla fall oss supportrar hopp om att The Blades ska kunna vara med och kämpa i Premier League. Spelare som imponerade i matchen var 20-årige Brooks som gjorde debut från start den här säsongen. Han visade ingen rädsla utan tog för sig. I försvaret spelade Robinson bra tillsammans med Ahmedhodzic och Trusty som gjorde en av sina bättre insatser. På mitten såg vi Hamer, de Souza, McAtee jobba på bra och framåt gjorde Archer ett bra jobb. Osula försökte men förblev ganska anonym och det märktes att vi saknade McBurnie som hade gett oss mer tyngd.

På lördag eftermiddag väntar Brentford på Bramall Lane och då får vi se om Wilder och Sheffield United fortsätter spela på samma positiva sätt som man gjorde i matchen mot Liverpool. Brentford ligger mitt i tabellen och förlorade under onsdagskvällen mot Brighton på bortaplan. Redaktionen hoppas verkligen på en ny Sheffield United-performance mot Brentford på lördag!

Förresten. FA-Cupen lottades förra helgen och Sheffield United åker till sydöstra England för att möta Gillingham från League Two. Matchen spelas runt helgen den 6-7/1. Semifinal i FA-Cupen för Sheffield United senast. Kan Sheffield United upprepa detta?