Turner klar för Nottingham Forest
Matt Turner flyttade vidare efter blott ett år i Arsenal.

Turner klar för Nottingham Forest

Det blev bara en säsong i norra London för den amerikanska burväktaren Matt Turner. Arsenal har idag bekräftat att Turner fortsätter karriären i Nottingham Forest med förhoppning om mer speltid framöver.

Redan i januari förra året kom Arsenal överens med New England Revolution om att knyta till sig Turner men han anslöt inte fören till sommaren. Det var en värvning som överraskande många eftersom Turner var oprövad på den hår nivån och dessutom inte riktigt kändes kompatibel med den arbetsbeskrivning som Mikel Arteta kräver av sina målvakter. Turner erkände själv där och då att spelet med fötterna inte var hans starkaste attribut. 

Under hans första säsong, som även skulle visa sig bli hans sista, blev det snabbt tydligt att Arsenal inte kunde spela på samma sätt när Turner startade i målet. Eftersom Turner helt enkelt inte klarade av att vara en naturlig del av vårat uppbyggnadsspel på samma sätt som Ramsdale är. Turner visade vid flertalet tillfällen under säsongen att han är en skicklig målvakt men han saknar dessvärre vissa egenskaper för att kunna spela den fotboll som Arsenal vill spela. 

Turner har etablerat sig som det amerikanska landslagets förstaval och för att behålla den positionen behöver han mer speltid än vad Arsenal kan garantera. Han har därför valt att söka sig vidare. Ett svårt men nödvändigt beslut för Turner som är en uttalad Arsenal-supporter sedan barnsben. Nottingham kommer att betala Arsenal drygt 130 miljoner kronor inklusive bonusar för Turners tjänster. Ungefär den dubbla summan som klubben betalade för honom bara en sommar tidigare. Turners inte särskilt hemliga ersättare borde presenteras inom kort.

Lycka till Matt!

Ola Regen@Ola_Regen2023-08-09 13:15:00
Author

Fler artiklar om Arsenal