Uppgifter: Därför väljer Hayes att lämna Chelsea efter säsongen
Emma Hayes väntas flytta till andra sidan Atlanten efter säsongens slut.

Uppgifter: Därför väljer Hayes att lämna Chelsea efter säsongen

Emma Hayes väntas inom kort göra klart med sin nästa uppdragsgivare efter att pågående säsong har slutförts. Enligt uppgifter till Evening Standard erbjöd Chelsea att fyrdubbla tränarens lön, men lyckas ändå inte ordna en förlängning.

Det låter inte alls orimligt att Chelsea helst av allt ville förlänga med sin huvudtränare. Emma Hayes är lika med Chelsea Women, så enkelt är det. Efter elva år i klubben, vilket kommer bli tolv innan denna era är över, verkar Chelsea dock ha haft ett tufft förhandlingsläge.

Enligt uppgifter till Evening Standard var Chelsea måna om att förlänga med Hayes, så pass måna om en fortsättning att en fyrdubbling av hennes nuvarande lön var aktuellt. Pengarna ska dock inte vara problemet för Hayes. Rapporten erfar att mästartränaren vill uppnå en bättre balans mellan arbete och privatliv. Hayes har tidigare berättat om svårigheterna att vara ifrån sin femårige son.

USA:s fotbollsförbund uppges ha representanter på plats i London för att slutföra detaljerna kring ett avtal med Hayes. Det talas förvisso om en rekordlön när anställningen blir officiell, men Evening Standard menar att det är den internationella tävlingskalendern (för att inte tala om själva uppdraget) som är Hayes främsta motivation för att lämna Chelsea. Klubblagsfotbollen kräver oerhört mycket tid av sina huvudtränare, även om förbundskaptensjobbet innebär mer arbete än enkom kring landslagssamlingar så får Hayes mer tid till familjen.

Den tidigare Chelseaspelaren och Manchester United-tränaren Casey Stoney, för närvarande i San Diego Wave, uppges vara en av favoriterna till att efterträda Hayes. Nästa hemmamatch för damlaget är på Stamford Bridge den 18 november, då Emma Hayes ska hedras för sina insatser i klubben. Nu börjar ett utdraget men förhoppningsvis lyckosamt avsked.

Chelseas seger i derbyt
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-11-09 16:43:00
Author

Fler artiklar om Chelsea