Varför kallas Nottingham Forest för The Tricky Trees eller The Garibaldis?

Varför kallas Nottingham Forest för The Tricky Trees eller The Garibaldis?

Nottingham Forest är allmänt känt under namnet Forest, men även the reds förekommer. Det finns dock två smeknamn som är betydligt äldre.

The Tricky Trees:

Ett bland fans vanligt förekommande är The Tricky Trees(De knepiga träden),som härrör sig från klubbens första matcher som spelades nära Sherwood skogen. 

Samt att laget var en svårare motståndare än väntat. Det fanns i början av nittiotalet ett fanzine(fan magazine) som gick under namnet The Tricky Trees.

Historien runt Garibaldi Reds:

Giuseppe Garibaldi föddes i Nice, var en italiensk folkhjälte och nationalist. Det var i Sydamerika som myten om Garibaldis mod, list och ledaregenskaper tog fart. Inom försvaret av Montevideo grundade han 1841 en italiensk legion(Legione Italiana). På ett lager i staden hittade Garibaldi ett parti röda arbetsskjortor. Den röda speciella nyansen kallas idag Garibaldi röd.



Nottingham Forest bildades redan 1865, och är en av världens äldsta fotbollsklubbar. 

Garibaldis frihetskamp spred sig över Europa och ända till de brittiska öarna. 

Även staden Nottingham blev drabbade, bland annat startades en garibaldi musik grupp. Givetvis fanns det ett kex med namnet Garibaldi, och även en häst som fick namnet. Den röda skjortan blev populär både bland män och kvinnor.

Den mest berömda kopplingen mellan Garibaldi och Nottingham är när fotbollslaget bildades 1865, och matchtröjorna fick den speciella röda färgen. 

Andra lag som förknippas med den röda färgen är Sparta Prag, Atlético Independiente(Argentina) och Arsenal.

När Dial Square FC bildades 1886, så fick de en uppsättning röda Garibaldi-tröjor av Nottingham Forest, vid det stadiet en klubb med tjugoen års historia. Laget bytte sedan namn till Arsenal FC.

Genom åren har Nottingham Forests hemmatröjan inte alltid haft den Garibaldi röda färgen, men den har ständigt återkommit. 

Efter 23 års frånvaro från Premier League, så lyckades laget äntligen återvända säsongen 2022/23. I samband med det var den Garibaldi röda tröjan tillbaka designad av Macron.

Det finns i dag en podcast vid namn Garibaldi Red

Forza Garibaldi är en rörelse som drivs av supportrar till det röda laget från Trentside.

 


 

Jan Gustafsson@janne25guss2023-10-26 23:10:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg