Women Super League ARSENAL - Liverpool 0-1

Det som skulle bli en drömstart för Arsenal på hemmaplan med ett åskådare rekord i Women’s Super League, slutade i en mardröm.Arsenal som var delaktiga i racet efter ligatiteln förra säsongen, inledde den nya säsongen med en tung förlust efter att Liverpools Miri Taylor stod för matchens enda mål.

Med 54 115 biljetter sålda på The Emirates och en dominerande första halvlek stod oddsen på Arsenals sida.
Men trots ett effektivt anfallsspel med målchanser från Frida Manuum och Lotte Wubben-Moy lyckades Arsenal inte ta sig förbi Liverpools målvakt Rachael Laws som gjorde en viktig insats.

Liverpool som slutade 24 poäng bakom Arsenal förra säsongen, kom in i matchen som andra-favoriter. Men med ett par bra chanser och en farlig frispark av Missy Bo Kearns satte de press på hemmalaget. I den andra halvlekens 47:e spelminut tappar Caitlin Foord bollen i ett misslyckat försvarsspel och Miri Taylor gör 0-1 till Liverpool efter en assist från Missy Bo Kearns. Vid det laget föll publiktäta Emirates i tystnad, medan Liverpool-fansen firade vilt med laget. Liverpool såg inte ut att kunna hålla ledningen länge till med ett Arsenal som fortsatte trycka på, men de lyckades aldrig göra ett genombrott. Trots ett trippelbyte med inhopp från Ilestedt, Hurtig och Pelova efter Liverpools ledning kunde hemmaklubben inte hitta målnätet. Med ett lågt tempo och slarvigt passningsspel misslyckades Arsenal med att charma hemmapubliken och Liverpool kunde lätt läsa deras bristande kreativitet.

Förra säsongen präglades av otur med flera korsbandsskador på lagets främsta spelare; Mead, Miedema, Williamson och sist Wienroither. Men trots skador lyckades Arsenal knipa ligans tredjeplatsen och ta sig till semifinalen i Champions League. Efter att det senaste transferfönstret avslutades höjdes allas förhoppningar inför kommande säsong med flera nya stjärnskott som kan ersätta den skadefyllda startelvan. Beth Mead är tillbaka 316 dagar efter korsbandsskadan mot Manchester United på The Emirates, men var inte med i truppen mot Liverpool. Även Alessia Russo och Chloé Lacasse gjorde liga debuter i sina Arsenal tröjor under matchen mot Liverpool, men lyckades inte hitta nätet och blev utbytta i andra halvlek. På fredag ställs Russo tillsammans med Arsenal mot sin före detta klubb Manchester United som vann sin premiär mot Aston Villa med 2-1.

Nu återstår det att se ifall Arsenal kommer att hitta tillbaka i titelracet eller kommer den nedslående starten på säsongen fortsätta