Debutanten ordnade segern för Bordeaux

Debutanten ordnade segern för Bordeaux

Efter en fin start höll Bordeaux på att slarva bort segern. Davitashvili ville annat.

Pigga juniorer och en drömdebut för 21-årige georgiern Davitashvili är vad vi tar med oss från eftermiddagens viktiga hemmaseger mot Dijon. Den satt långt inne.

Allt började snudd på perfekt. Bordeaux radade upp chanser och gjorde snabbt 1-0 med Maja från straffpunkten. Tvåan hängde i luften, men vi gick till vila med uddamålsledning.

Det skulle straffa sig. FCGB tappade kommandot ju längre den andra halvleken gick och Le Bihans uppsnurrning av Michelin gav en just då logisk kvittering till 1-1.

Så var det dags för lördagens huvudperson att kliva fram igen. Tillsammans med Bakwa var det Davitashvili som ställde till problem för Dijon-försvaret, genom hela matchen. Georgiern har alla chanser att snabbt bli en publikfavorit.

Inte minskade chansen när han, framspelad av allsvenska bekantingen Badji, löpte framför bortaförsvaret för att till slut dra till med vänstern och vackert fastställde slutresultatet till 2-1.

Efter förra helgens ickeinsats mot Saint-Etienne (förlust 0-2) var seger i dag ett måste för att hänga med i toppen. Så blev det, även om slutminuterna var dramatiska. Poussin stod först för en nästan overklig räddning på egen mållinje. Detta innan Dijon viftade för straff i slutsekunderna. Vi som satt nära händelsen var villiga att ge dem rätt. Domaren vinkade avvärjande och reprisbilderna gav honom (kanske) rätt. Puh.

***

Davitashvilis ankomst blev en frisk fläkt, vare sig han utgick från höger eller vänster. Ungdomarna Bakwa och Bokele går från klarhet till klarhet. Även Lacoux förtjänar beröm. Trots det är det ändå något som inte fungerar centralt på mittfältet. Fransergio fick kliva av till burop, igen. Förhoppningsvis håller hans ersättare Sissokho sig hel resten av hösten. Han bör vara solklar i startelvan när Ligue 2 återstartar efter landslagsuppehållet.

Bordeaux – Dijon 2-1 (1-0)
1-0 Maja (8, straff)
1-1 Le Bihan (71)
2-1 Davitashvili (87)

Bordeaux: Poussin – Bokele, Gregersen (Michelin, 67), Barbet (Depussay, 86), Nsimba – Ignatenko, Lacoux (Sissokho, 76), Fransergio (Badji, 76) – Bakwa (De Lima, 86), Maja, Davitashvili.
 

John Cederblad2022-09-17 18:50:00

Fler artiklar om Bordeaux