2023-11-19 20:45

Bosnien & Hercegovina - Slovakien
1 - 2

Inför: EM-kvalmatchen mellan Bosnien och Slovakien
Senast lagen möttes var det Slovakien som vann matchen med 2-0. Foto: FS BIH

Inför: EM-kvalmatchen mellan Bosnien och Slovakien

Årets sista match för Bosnien och Hercegovina som ställs mot Slovakien. Resan till playoff ser allt mer oroväckande ut och detta blir en sista chans för något positivt för det bosniska landslaget. Matchen spelas imorgon klockan 20:45 på Bilino Polje i Zenica.

Förra matchen åkte man på stryk på Stade de Luxembourg. En match som förbundskaptenen Savo Milosevic, de bosniska spelarna och supportrarna vill glömma. EM-kvalet avslutas framför hemmapubliken mot ett starkt Slovakien som tog sig vidare till Europamästerskapet i Tyskland år 2024. Detta efter att ha vunnit mot Island med 4-2. Slovakien har möjligheten att rotera sitt lag och har i nuläget inga viktiga poäng att spela för. Under denna landslagssamling ska Savo Milosevic identifiera vilka spelare som är verkligen redo och kan bidra kvalitetsmässigt till laget när playoff-matcherna börjar i mars. 

—Vissa spelare övertygade mig om att de kunde, andra att de inte kunde. Det är inte smart av mig att nämna några namn offentligt , men det är klart för mig vem som kan och inte. Så ligger det till för oss just nu, säger Savo Milosevic efter matchen mot Luxemburg. 

Truppen
När förbundskaptenen presenterade truppen först var det inledningsvis 28 spelare som inkallades. Under tiden har det skett förändringar och truppen består nu av 25 spelare. Spelare som Adrian Leon Barisic och Sead Kolasinac är skadade medan Edin Dzeko och Miralem Pjanic vilas, vilket innebär att de inte är med i samlingen. Även i denna trupp fattas Anel Ahmedhodzic. Av de nya spelarna spelade inte Nermin Zolotic och Hidajet Hankic som inväntar debut. Här är spelarna som är tillgängliga mot Slovakien: 

Målvakter: 
Nikola Vasilj (FC St. Pauli) 
Kenan Piric (AEK Larnaca) 
Hidajet Hankic (Botev Plovdiv)

Försvarare: 
Amar Dedic (Red Bull Salzburg) 
Jusuf Gazibegovic (SK Sturm Graz)
Renato Gojkovic (FC Orenburg) 
Dennis Hadzikadunic (Hamburger SV)
Adnan Kovacevic (Rakow Czestochowa)
Nermin Zolotic (Casa Pia AC) 
Nihad Mujakic (MKE Ankaragucu)

Mittfältare: 
Benjamin Tahirovic (AFC Ajax)
Amir Hadziahmetovic (Besiktas JK)
Rade Krunic (AC Milan) 
Gojko Cimirot (Al-Fayhaa FC)
Ivan Basic (FC Orenburg) 
Dal Varesanovic (Caykur Rizespor)
Amar Rahmanovic (FK Krylia Sovetov)
Haris Hajradinovic (Kasimpasa) 

Anfallare: 
Haris Tabakovic (Hertha Berlin) 
Smail Prevljak (Hertha Berlin) 
Said Hamulic (SBV Vitesse)
Nemanja Bilbija (Zrinjski Mostar)
Ermedin Demirovic (FC Augsburg)
Almedin Ziljkic (FK Sarajevo)
Miroslav Stevanovic (Servette FC) 

Förväntad startelva 
Till matcherna kan 23 spelare tas ut vilket betyder att förbundskaptenen måste lämna två spelare utanför matchtruppen, vilket återstår att se. Bosniens förbundskapten har tydliggjort att det kommer att testas spelare och att startelvan kan se annorlunda ut. Under presskonferensen inför Slovakien påstod Savo Milosevic att han vet sin startelva han kan lita på till matcherna i mars. 

Men till matchen mot Slovakien, har vissa spelare gula kort och vid en till eventuell varning blir det avstängning. Dessa spelare är Benjamin Tahirovic, Dennis Hadzikadunic, Amar Dedic och Rade Krunic som alla har två gula. Svåra val för Milosevic inför denna match, som dessutom förväntas rotera laget ännu en gång. Därför hade en startelva sannolikt kunna se ut så här: 

4-2-3-1 
Nikola Vasilj 

Jusuf Gazibegovic 
Renato Gojkovic 
Nermin Zolotic
Nihad Mujakic

Amir Hadziahmetovic 
Gojko Cimirot

Miroslav Stevanovic 
Haris Hajradinovic 
Ermedin Demirovic

Haris Tabakovic 

Domare 
Matchen kommer att dömas av 38-årige Julian Weinberger. Vid sin sida har han de assisterande domarna Maximilian Kolbitsch och Andreas Witschnigg, medan fjärdedomaren är Stefan Ebner. Detta blir ett österrikiskt domarteam i Zenica. VAR-domare är Alan Kijas som också är från Österrike. 

Var sänds Bosnien mot Slovakien?
Bosnien mot Slovakien på Bilino Polje, kommer att sändas på BHT 1 och Viaplay. 

Nästa match
Efter hemmamatchen mot Slovakien väntar playoff som ska spelas i mars och i nuläget är det mellan Finland och Ukraina som väntar som motståndare. 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-11-18 16:56:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina

Exklusiv intervju med Armin Gigovic: ''De bosniska fansen är alltid fantastiska''