Inför Le Classique

Inför Le Classique

Årets största match är bara timmar bort.

Marseille mot PSG enligt mig en av dom största matcherna i fotbollseuropa.
Den absolut största matchen i Frankrike. Trots att PSG är en relativt ny klubb till dom flesta andra och har blivit bra med alla pengar ifrån Qatar. Så har den matchen vuxit och blivit en riktig toppmatch. 
Få matcher har den inramningen som Le Classique har. 

Marseille då, dom förlorade senast i ligan och har haft svårt att balansera ligaspel med Champions League. Men senaste matchen var lite av en ”walk in the park” mot Sporting i Champions League. 1-0 på straff och rött kort. Tio minuter senare 2-0 och luften gick ur Sporting. 
En bit in i andra halvlek efter några harmlösa försök till en reducering så åkte Sporting på andra röda i matchen. Efter en mycket märklig sekvens. Två gula i samma minut bäddade segern för Marseille som helt slog av och bara bevakade. 

Men mot PSG lär det vara en helt annan match. OM har haft extremt svårt mot PSG dom närmaste tio åren. Jaa ni läste rätt TIO år. Förra året var året då man kunde hävda sig lite men de räckte ändå inte hela vägen. Saliba som var på lån ifrån Arsenal stängde ner PSGs trio fullständig på hemmaplan. I en match som slutade mållös. Den andra i Paris slutade med Paris seger 2-1 dock skulle Marseille kunnat komma därifrån med åtminstone ett poäng. 

Läget i Marseille är bra. Sead Kolasinac fortfarande borta annars ska resterande spelare kunna vara med i truppen. 

PSG går som vanligt bra i ligan ligger ett är dock pressade i år av flera lag Marseille är ett av dom. Men FC Lorient ligger på samma poäng som Parisarna just nu dock har PSG en match mindre spelade vilken spelas ikväll. 
Champions League ser ljust ut också trots bara åtta poäng. Jag säger bara föra att i den gruppen ska
PSG gå rent i mina ögon. Men sprickan som verkar ha uppstått i laget kanske är större än vad man trott. 

Vilket kanske öppnar för en jämnare liga vilket jag förespråkar starkt oavsett om det var mitt lag som var så dominanta. 
När vi ändå är inne på Champions League spel så hur gick det för dom senast?
Dom fick bara med sig 1-1 mot grupptvåan Benfica på Parc des Princes.

Hur är läget i PSG?
Sergio Ramos avstängd, Nuno Mendes sträckning backsida lår, Timothee Pembele hälseneskada och Presnel Kimpembe även han en backsida lår. 

Läget i tabellen är riktigt intressant. PSG etta med 26 poäng, Lorient även dom 26 poäng. Racing club de Lens tre med 24 poäng. Marseille på en fjärdeplats med 23 poäng. Så viktigt för Marseille att inte släpp iväg PSG redan nu då kam det bli tungt att hämta upp det mot våren.

Vad? Le Classique, PSG – Marseille, omgång 11 i Ligue 1
När? Söndag 16/10 kl 20.45
Vart? Parc des Princes i Paris
TV? Expressen play premium sändningsstart 20.35

Allez L’OM

Anton Melin@antonVONNmelin2022-10-16 10:21:00
Author

Fler artiklar om Marseille