Talangkollen: Kenan Busuladzic i Malmö FF
Foto: Malmö FF

Talangkollen: Kenan Busuladzic i Malmö FF

Sverige är känt för sin bosniska diaspora och dess duktiga fotbollsspelare. I detta skandinaviska land växer sakta en annan lovande fotbollsspelare fram, med rötter i Bosnien och Hercegovina.

Det gäller den 17-årige mittfältaren Kenan Busuladžic, en talangfull fotbollsspelare som debuterade i Malmö-dressen för två veckor sedan, när han fick göra ett inhopp i 0-4 segern mot Värnamo. Därmed fick göra sin debut i Allsvenskan med blotta 17-år på nacken.
Busuladžic tog sina första fotbollssteg i Oskarshamns AIK's olika ungdomslag, varifrån han flyttade till Malmö sommaren 2023. 

MFF-tränaren snålade inte med hyllningarna efter debuten
Efter matchen mot Värnamo hade Rydström bara lovord att säga om Busuladžic. 
– Kenan är kanske Sveriges mest lovande centrala mittfältare, sa Rydström till Barometern om talangen.

‘’Henke’’ Rydström berättade för Barometern att han haft koll på 17-åringen sedan sista året som tränare i Kalmar FF. Han var eld och lågor över en spelare och det var Kenan, enligt Rydström själv.
- ”Fan Henke du måste ha honom”. Jag tog upp hans namn när jag hamnade i MFF och de hade redan stenkoll på honom. Han var en lovande yngre spelare som MFF redan hade kontakt med, avslutade Rydström.

Bosnien eller Sverige - vilket landslag blir det framöver?
Hittills har han representerat endast Sverige och dess U17-landslag. Talangen står noterad för 14 framträdanden i ‘’blågult’’.
Trots att han bara har representerat Sveriges U17-landslag, så finns det fortfarande hopp om att han en dag ska dra på sig Bosnien och Hercegovinas tröja, där färgerna blått och gult (samt vita stjärnor) återfinns på landets flagga. Med spelare som tidigare representerat MFF, såsom Dennis Hadžikadunic, Anel Ahmedhodžic och Adi Nalic, samt Spånga-födde Benjamin Tahirovic, får man hoppas på ännu en svensk-bosnier i landslaget. 
 

Adnan Catak2024-05-01 16:22:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina

Exklusiv intervju med Armin Gigovic: ''De bosniska fansen är alltid fantastiska''