Lagbanner
Spelarbetyg säsongen 2010 - anfallarna
AIK:s, i särklass, bästa spelare säsongen 2010. Är Bangura till och med den bästa anfallaren någonsin?

Spelarbetyg säsongen 2010 - anfallarna

Årets allsvenska är färdigspelad. För AIK:s del blev säsongen ett stort fiasko och man slutade till sist på en blygsam elfte plats i tabellen. Gnagarforums redaktion ikläder sig nu rollen som magister och betygsätter spelarna i 2010 års upplaga av AIK. Sist ut är anfallarna.

Betygsskala: MVG – Mycket väl godkänt
                        VG – Väl godkänt
                        G - Godkänt
                        IG – Icke godkänt
 
Mohamed Bangura
Är han den bästa forwarden som spelat i AIK? Är han bättre än Andreas Andersson, Ivan Obolo och Nebojsa Novakovic? Det är i varje fall Banguras förtjänst att AIK spelar vidare i Allsvenskan 2011. Han dominerade i stort sett alla matcher under hösten och gjorde sammanlagt sex mål på tretton matcher. Har ett driv i steget och en första touch som de flesta andra spelarna i allsvenskan bara kan drömma om. Frågan är hur länge Gnaget får behålla sin guldklimp?
Betyg: MVG

Pontus Engblom
Sundsvallstalangen fick chansen i ganska många matcher, och gjorde det fullt godkänt. Springer och sliter mycket, men har inte fått till målskyttet ännu. Lossnar även målskyttet för Engblom kommer AIK få stor nytta av honom kommande säsonger. Lyckades få med sig ett antal straffar under året, vilket är en fördel.
Betyg: G

Miran Burgic
Spelade bara vårsäsongen, men lyckades ändå göra fem mål och blev AIK:s näst bästa målskytt för säsongen. Miran är en spelare som hugger på det mesta i straffområdet och en spelare som, skadefri skall sägas, var en tillgång för AIK. Det hade varit intressant att se hur han och Bangura fungerat ihop. Numer i österrikiska Wacker Innsbruck.  
Betyg: VG

Goran Ljubojevic
Kroaten värvades under sommaren och beskrevs vara den målskytt AIK saknat under många år. Men Ljubojevic var fjärran från de fint redigerade youtubeklippen. Lyckades förvisso göra två mål, men med en första touch som en dinosaurie och en allt som oftast dålig teknik, kan Goran inte kvittera ut ett godkänt betyg. Sitter på ett dyrt kontrakt och lämnar eventuellt klubben under vintern.
Betyg: IG    

Admir Catovic
Kom från Väsby i somras, men lyckades aldrig ta en ordinarie plats i laget. Fick en del speltid i några matcher och stod för ganska intetsägande insatser. Har en bra och spektakulär teknik, men Catovic vågar sällan utnyttja den utan väljer istället den enkla sidledspassningen. Måste våga ta för sig mer om det ska bli en fortsättning i Gnaget.   
Betyg: G
 
Saihou Jagne
Var utlånad till Gif Sundsvall under vårsäsongen. Kom tillbaka i somras, dock utan att få särskilt mycket speltid. Fixade straff, och tre poäng, i en match, i övrigt väldigt anonym i sina inhopp. Spelade av outgrundlig anledning nästan ingenting i slutet av säsongen och ryktas nu vara på väg bort från AIK. CH presterade tyvärr inte tillräckligt mycket för att få ett godkänt betyg för sin säsong, vilket är synd eftersom han egentligen är en sylvass anfallare.
Betyg: IG
 
Clecio
Brassen får någon form av hedersutnämnande. Presterade absolut ingenting under de matcher han spelade och frågan är vad AIK:s ledning såg i honom från första början. Kan vara en av de sämsta spelarna som spelat i den svartgula tröjan. Ihågkommen för sina vansinnestacklingar i debuten och för sin aptit för ostbågar. Clecio har ändå fått kultstatus i AIK, och på något sätt lyckats få kontrakt med en klubb i den portugisiska ligan.
Betyg: IG 

Micke Widerberg2010-11-19 19:00:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen