’’Allt annat än avancemang är en besvikelse’’
Sirius har inte tagits sig förbi gruppspelet på 8 år. Kan detta bli vändpunkten

’’Allt annat än avancemang är en besvikelse’’

Sirius går imorgon in i Svenska Cupen då man möter Oskarhamns AIK på bortaplan. Sirius har de senaste åren haft det tufft i gruppspelet och det är dags att man tar tag i taktpinnen från start.

Vi är bland de lag som aldrig misslyckats med att ta sig förbi omgång 2. Trots det så får man gå tillbaka ända till 2014 där man tog sig ända till semifinal efter att ha slagit IFK Göteborg på bortaplan i kvarten.

Försäsongen tycker jag sett mycket lovande ut och träningsmatchen mot Djurgården var ett bevis på det. Jag tycker spelet såg mycket lovande och vi hotade mycket offensivt, däremot som vi är vana vid så saknas slutprodukten. Våra nyförvärv gjorde bra ifrån sig också. Man har inte fått se så mycket än av Jakob Tånnander då han inte testats tillräckligt men jag känner att det i nuläget finns mer rutin och erfarenhet i honom än i Hannes Sveijer. Melker Heier gjorde många fina aktioner sen så orsakade han straffen men sådant händer och det är bara hoppas att han lär sig. Andre Alsanati ser ut att bli en nyckelspelare i offensiven. Utmanar försvararna och kan bli riktigt bra om han lyckas blomma ut här i Sirius. Jag har fått en bra bild av den nya tränarstabben med Christer Mattiasson och Henrik Åhnstrand, jag tror att de är rätt mannar för att leda klubben framåt.

Själv så har jag inga direkt fina minnen ifrån Svenska Cupen. Jag minns speciellt Göteborg borta 2020 i vad som skulle bli den sista matchen jag såg på 470 dagar då pandemin slog igenom. Minns den utklassning vi fick av VSK samma år och sedan målbursskandalen mot Trelleborg förra året. Det är dags att vi går vidare från gruppen och kan skapa lite finare minnen att se tillbaka på. Vi måste ju ändå värma upp inför 2027 så allt annat än slutspel är en besvikelse.

Kul att se att vi lyckats fylla en buss som kan ta oss ner till Oskarshamn imorgon. Tidig uppstigning då bussen avgår redan 06:30. I skrivande stund så finns det 2 platser kvar så var snabb om du vill haka på. Vi ses imorgon alla blåsvarta hjältar.

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2023-02-18 11:44:00
Author

Fler artiklar om Sirius