Bravida Arena, 2022-11-06 15:00

Häcken - IFK Norrköping
3 - 3

Spelarbetyg: BK Häcken – IFK Norrköping

Sista matchen för säsongen slutar med kryss mot de svenska mästarna. Matchen i sig betydde inget mer än om Peking skulle placera sig på en 11:e eller 12:e plats. När slutsignalen på Hisingen löd stod det klart att IFK Norrköping slutar på en 12:e plats, endast tre poäng från en kvalplats. Säsongen får sorteras som en flopp, enligt mig. Till nästa säsong behövs den röda- och berömda tråden. Upp till bevis.

BETYG
1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Oscar Jansson - Ja, vad ska man säga. Oscar vill nog bara dra ner rullgardinen och ta semester. Idag gör han ingen bra reklam för sig själv om han vill vara ohotad etta även nästa år. (1)

Marco Lund - Visade attityd och stundtals godkänt försvarsspel utan att glänsa (2)

Anton Eriksson - Trots 3 mål back så är han oftast på rätt ställe. Står för en del bra brytningar och viktiga rensningar. (2)

Godswill Ekpolo - Årets sämsta klubbyte? Har inte sin bästa match i eftermiddag. Väntar in semestern… (1).

Daniel Eid - En bra insats offensivt, svajar en del defensivt. Spelar till sig en assist med ett fint inspel, samt en bruten näsa…Ut i 79:e (2)

Arnor Sigurdsson - Nedtagningen till hans kvitteringsmål vittnar om hur viktig Arnor har varit sen han kom till IFK. Som alltid en gedigen arbetsinsats. (2)

Arnor Traustason - Vi hade så klart hoppats på mer i hans återkomst. I eftermiddag ser han ut som han gjort de senaste matcherna. Faller ut och in i matchen. Blir utbytt i 64:e minuten. (2)

Jakob Ortmark - Har det tufft på mittfältet. Men tar jobbet. (2)

Jonathan Levi -  Var inblandad i två av IFK:s mål. Men i övrigt svårt att hitta rätt. (2)

Andri Gudjohonsen - Tar skottet som blir retur ut till Shabanis 1-0. I övrigt är det tyvärr inte mycket som händer runt Andri. Utbytt i 64:e minuten. (1).

Laorent Shabani - Tvåmålsskytt och var nog sugen på hattrick. Pigg insats. (3) Matchens IFK:are.

Christoffer Nyman - Svårt att sätta sin prägel på matchen. Har en nick och ett siktat skott. Men inget mål. (2)

Ari Skúlason - Kommer in istället för Traustason. Gör det han ska. (2)

Egzon Binaku och Maic Sema Betygsätts ej.

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-11-06 17:16:02