Gamla Ullevi, 2024-04-24 19:00

IFK Göteborg - Häcken
0 - 1

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – BK Häcken (0-1) "Trubbig offensiv”
Förlust i derbyt mo BK Häcken

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – BK Häcken (0-1) "Trubbig offensiv”

En otroligt frustrerande match där blåvitt rullar mycket boll men har svårt att skapa farligheter. Ännu en match där det periodvis ser ganska bra ut mot en motståndare som inte spelar särskilt bra men där det blir 0 poäng. Detta ackompanjeras av ännu mer frustration riktat mot domaren.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänt
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Elis Bishesari – 4
En svårbedömd insats av den unge målvakten. Går det kanske att göra mer på målet? Möjligtvis. Släpper också en farlig retur i slutet av matchen men i övrigt bra. Sätts inte på alltför stora prov under matchen. Är fortsatt fin med fötterna och bidrar till det fina uppbyggnadsspelet. Svårt för Elis att prestera något annat än godkänt i denna match.

Sebastian Ohlsson - 4
En gedigen arbetsinsats av Ohlsson som hanterar defensiven föredömligt. Spelar aggressivt och beslutsamt matchen igenom. Det hade dock behövts en större offensiv utdelning för att nå ett högre betyg. Jag tycker vi får ut alldeles för lite av Ohlssons offensiva kvalitet, speciellt i en match där vi jagar mål. Han är mer delaktig i det offensiva spelet i andra halvlek när blåvitt jagar mål men kvalitén finns inte där. Detta till trots en godkänd insats av Ohlsson.

Gustav Svensson – 4
Gustav sköter sina defensiva uppgifter på ett fullgott sätt. Ställs liksom övriga backlinjen inte inför alltför stora problem men hanterar de uppkomna situationerna. Han låter inte hans brist på fart bli ett problem. Han hanterar löpdueller mot snabba Häcken spelare på ett smart sätt där hans brister i fart inte blir exponerade. I övrigt visar Gustav upp ledarskap i snack med domare och lagkamrater. En bra godkänd insats.

Adam Carlén - 5
Solid och bra insats av Carlén. Hans bästa insats som mittback. Han hade god koll på Häckens anfallare. Såg bekväm och trygg ut i sin roll, vilket han verkligen inte gjort tidigare. Fall framåt för Carlén som kanske har en framtid som mittback ändå? Väl godkänd insats.

Sebastian Hausner – 4 (ut 77)
Hausner får en fruktansvärt otacksam uppgift när han tvingas spela vänsterback. Jag tycker han hanterar den uppgiften relativt väl. Ja han tappar bort Layouni på målet. Layouni drar förbi honom och curlar in den i bortre. En riktigt bra ytterback hade absolut kunnat stoppa det. Det är Hausners mål (även om jag tycker han borde få bättre uppbackning). Men undantaget den situationen tycker jag han hanterar sin position bra utifrån sina förutsättningar. Han stänger igen den kanten och lyckas till och med delta i det offensiva spelet. Hans bidrag framåt är svagt eftersom han saknar kvalitén som krävs och hamnar i märkliga vinklar med fel
fot. Men han tar sig trots allt upp i planen och tillför ett alternativ. Det är naturligtvis ingen bra match av Hausner om man jämför den med vad en riktigt vänsterback kunnat prestera. Men det blir ingen schysst jämförelse. Tittar man i stället på insatsen utifrån Hausners förutsättningar att spela vänsterback tycker jag det är en godkänd insats av honom.

Andreas Pyndt - 3
Pyndt blandar både högt och lågt i matchen. Det är mindre tydligt idag men han är fortsatt enormt viktigt för vårt uppbyggnadsspel. Utan honom hade vi inte klarat av att kontrollera bollen. För att klara detta måste han spela med hög risk. Lyckas han skapas det bra ytor när vi bryter första pressen. Dock värderar han alldeles för dåligt i denna match. Han framstår rent av som slarvig och blir av med bollen i flera farliga lägen. Förväntar mig mer av vår danske spelfördelare och därav underkänt.

Kolbeinn Thordarson – 4 (ut 86)
Kolbeinn springer på och sliter på mittfältet. Tillför energi, vinner dueller och ger bollen till mer spelskickliga lagkamrater. Händer inte så mycket mer än så och ska nog inte göra det. Kolbeinn är den spelare han är med den rollen han har och han utför den godkänt idag.

Malick Yalcouye – 3 (ut 66)
En utifrån förväntningarna ganska svag insats av Malick. Förstå mig rätt, han är inte på något sätt dålig i spelet. Jämför man honom med till exempel Kolbeinn tillför han mycket mer i passningsväg och offensiva hot än islänningen. Han är väldigt viktig för vårt spel och det märks när han går av. Det som drar ner betyget till underkänt är att han med lite otur hade kunnat bli utvisad. Detta då den alltid lika usle herr Karlsson missar att varna Malick efter en ful satsning tidigt i matchen. Detta kompenseras dock senare med ett märkligt gult kort för filmning. Malick fortsätter efter det att spela sitt spel och ligger i farozonen för ett andra gult.

Thomas Santos - 3
Santos som vänsterytter idag. Misstänker att det var för att ge Haussner defensiv uppbackning? Santos är svårbedömd idag. Jag tycker Häcken har svårt att hantera hans fart. Han kommer på sin kant ner mot kortlinjen ett flertal gånger men där händer oftast inte mycket. Inläggen med fel fot når ingen lagkamrat och försöken att vika in och skjuta renderar ofta i ingenting. Bäst i den offensiva trion med fortfarande en underkänd insats av den vindsnabbe dansken.

Laurs Skjellerup 2
Jag tycker det är en svag insats av långe Laurs. Tills hans försvar får han en väldigt otacksam roll när vi dels spelar med inverterade yttrar, har en högerfotad mittback som vänsterback och bara rent allmänt inte kan slå några inlägg med kvalité. Vi nyttjar inte Laurs styrkor i inläggsspelet. För att parafrasera BB-podd: ”Laurs kvalitéer är stork och stark, varför spelar vi inte fotboll som passar stor och stark?” Samtidigt så lyckas han väldigt sällan att utnyttja sin fysisk för att låsa fast bollen. När han väl gör det misslyckas han när han försöker fördela bollen vidare. Han hamnar i ett otacksamt läge men han behöver göra mer för att komma in i
matchen. Tydligt underkänd insats.

Arbnor Mucolli - 2
Arbnors insats är en riktig besvikelse idag. Han är lagets stora stjärna och den som allt ska handla om. Men idag är han totalt iskall. Han dräller med boll, drar ner tempot och verkar vara otroligt frustrerad. Tar ett onödigt gult kort och är nu avstängd mot BP. Att spela till höger så han vika in med sin vänster borde vara hans starkaste position men idag funkar det inte alls. Högerkanten med Muccoli och Ohlsson borde klara att prestera betydligt mer i offensiv väg. Svag insats och tydligt underkänd.

Paulos Abraham – 3 (in 66')
Kommer in i ett märkligt skede av matchen där blåvitt jagar mål. Dock märks det knappt på spelet då man tar det väldigt lugnt, det blir aldrig någon riktig forcering. Han lyckas inte förändra matchbilden (kanske mycket begärt). Slår också bort bollen till inspark i matchens slutskede när blåvitt jagar kvittering. Krävs mer för godkänt.

Oscar Pettersson – 3 (in 77')
Kommer in i slutet av matchen och tvingas hoppa runt lite på de offensiva positionerna. Lyckas inte tillföra något särskilt och även om det är i ett svårt läge han kommer in räcker det inte till godkänt.

Lion Beqiri (in 86')
Spelar för få minuter för att få betyg men alltid kul när en ung spelare får minuter.

Vilmer Lunneblad2024-04-25 16:22:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg