Gamla Ullevi, 2024-05-21 19:00

IFK Göteborg - Mjällby
1 - 0

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - Mjällby (1-0) ”Scouterna måste varit nöjda med vad dom såg”
Gustaf Norlin blev en oväntad matchhjälte med sitt 1-0 mål.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - Mjällby (1-0) ”Scouterna måste varit nöjda med vad dom såg”

Matchen mellan IFK Göteborg och Mjällby var ett skolboksexempel på en 0-0 match. Trots det stod Blåvitt som segrare efter ett sent 1-0 mål. Här är spelarbetygen efter dagens match.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel


Elis Bishesari- 4
Mjällby skapar inga direkt stora chanser, men är lite halvfarliga ibland. Då är Elis alltid där och gör det han ska.

Thomas Santos- 4
Gör en helt okej match men inte så mycket mer. Bättre bakåt än framåt.

Gustav Svensson- 4
Står för en stabil match och är backlinjens bästa spelare. Står alltid på rätt ställe och ser också fin ut i passningsspelet. 

Adam Carlén- 2
Det är många situationer där Adam begår misstag som nära på att ge Mjällby ett mål. Spelar med hög risk i passningsspelet och det funkar inte som mittback, speciellt inte när man inte behärskar det. Gör visserligen flera bra saker i det fysiska spelet, men det är mest tur som gör att han inte blir syndabock idag.

Sebastian Ohlsson- 4
Blir lite felplacerad som högerfotad vänsterback och har lite svårt att komma till sin rätt, främst offensivt. Flyttas upp på mittfältet i andra halvlek och får ut mer av sitt spel.

Malick Yalcouyé- 5
Ännu en gång är han bäst på plan utan konkurrens. Är starkt bidragande till att Mjällby skapar så lite offensivt, för han stoppar upp deras anfall innan det hinner bli farligt. Har dessutom ett finger med i det mesta som Blåvitt skapar offensivt. Scouterna som var på plats idag lär varit nöjda med vad dom såg.

Kolbeinn Thordarsson- 4
Vikarierar som 6a och gör det ganska bra. Inte lika skicklig som Pyndt i det korta spelet, men kompenserar för det på andra sätt. Slår ett fint inlägg till segermålet.

Lucas Kåhed- 3 (ut 45)
Är ganska osynlig den halvleken han är på planen. Har lite tufft med det fysiska spelet och får inte riktigt chansen att utnyttja sina styrkor.

Oscar Pettersson- 4 (ut 90)
OP är lite svårbedömd idag. När han får spela i djupled är han bra, men det är också en match där han blir lite isolerad i perioder. Har ansvar för lagets fasta situationer och lyckas äntligen skapa lite chanser den vägen

Linus Carlstrand- 4 (ut 71)
Står för en ganska bra insats. Är lite småful och och cynisk i duellspelet men är lite för mycket ovän med bollen ibland. Är millimeter ifrån att göra 1-0 och sitt första allsvenska mål men blir avvinkad för offside. 

Paulos Abraham- 4 (ut 84)
Det är ingen sprakande match offensivt och det beror delvis på att Mjällby stänger ner Paulos bra. Gör en del bra saker men har svårt att komma till några riktiga farligheter. Klarar godkänt tack vare segern.

Anders Trondsen- 4 (in 45)
Står för ett piggt inhopp. När han kommer in med sin vänsterfot blir Blåvitts vänsterkant genast farligare. Är med och lägger grunden till 1-0

Gustaf Norlin- 3 (in 71)
Helt ärligt, Norlins inhopp är jättedåligt (det sa han själv till Discovery efter matchen) och han borde nog egentligen ha ett lägre betyg. Hans touch sitter nästan aldrig och han springer mest runt som en yr höna. MEN, därför är det extra skönt att när han väl gör något bra innebär det 1-0 och det första segermålet på Gamla Ullevi sen september förra året. Han är inte vår bästa spelare, men ändå otroligt älskvärd!


Oscar Wendt (in 84) och Sebastian Hausner (in 90) spelade för kort tid för att betygsättas. 

Ludwig Härlin@ludwigharlin2024-05-21 22:57:38
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg