Sirius - IFK Göteborg
2 - 2

Spelarbetyg IK Sirius - IFK Göteborg (2-2) "En efterlängtad comeback"
Oscar Pettersson stod för sitt första mål i Blåvitt när han kvitterade till 1-1

En jämn match som kunde gått åt båda håll slutade till sist 2-2 med delad poäng. Blåvitt hotade mer offensivt än tidigare men blottade sig samtidigt mer än önskvärt bakåt vilket också speglar sig i spelarbetygen.

Elis Bishesari- 4
Blandar och ger idag. Står för några viktiga räddningar men är för svag i de avgörande situationerna. Dålig kommunikation samtidigt som han tvekar är orsaken till 1-0 målet, men det är sånt som händer för unga målvakter ibland. Andra målet kan han inte göra något åt.

Thomas Santos- 3
Står för en svag insats som högerback. Skakig defensivt och markeringen vid 1-0 lämnar en hel del att önska även om inte målet är hans fel. Räddar dock ett givet mål när han petar undan bollen i sista sekund.

Adam Carlén- 2
Visar att han inte är en riktig mittback i situationen som leder till 1-0 målet när han varken screenar bort anfallaren eller går all in för att rensa undan bollen när Elis tvekar. Har dessutom problem med Salech som han oförståeligt släpper markeringen på när han gör 2-1 helt ostörd.

Gustav Svensson- 3
Gurra gör absolut inte en bra match, det gäller hela lagets defensiv. Men han gör helt okej ifrån sig och lyckas vinna en del dueller med Salech tack vare smartness och rutin. Blir ofta ganska blottad när Sirius kontrar.

Mattias Johansson- 4 (ut 49)
Bäst i backlinjen de knappa 50 minuter han spelade, speciellt med tanke på att han spelade på fel kant. Pigg offensivt och borde gjort 1-0 till Blåvitt på en nick som är svårare att sätta utanför mål än på. Utburen på bår tidigt i andra halvlek och det kan nog vara det sista vi ser av honom i Blåvitt med tanke på att kontraktet går ut i sommar.

Malick Yalcouyé- 5
Som vanligt bäst i Blåvitt. Vinner och transporterar boll med hög kvalité och lyckas reda ut situationer som ser omöjliga ut. Gör dessutom ett mål som borde betytt 1-1 men blir felaktigt bortdömt för offside.

Andreas Pyndt- 2 (ut 46)
Gör ingen bra match idag. Slarvig i passningsspelet och slår bort väldigt många enkla kortpassningar. Bromsar dessutom upp många anfall genom att spela bakåt eller i sidled så att Sirius hinner samla sig. Utbytt skadad i paus.

Kolbeinn Thordarsson- 3
Gör inte bort sig men imponerar inte heller. Slarvig i passningsspelet vilket är ett problem när Blåvitt har mycket boll. Sliter defensivt men  det kompenserar inte för de offensiva bristerna idag.

Oscar Pettersson- 5 (ut 83)
Står för en pigg insats! Hotar i djupled men tyvärr belönas inte löpningarna med bollen tillräckligt ofta, speciellt i första halvlek. Blir bättre i andra halvlek och då kommer också hans första mål i Blåvitt. Var inte långt ifrån att också ge Blåvitt ledningen kort därpå.

Linus Carlstrand- 4 (ut 77)
Står för en godkänd insats men inte så mycket mer. Rör sig och beter sig som en forward vilket är uppfriskande. Bör få fortsatt förtroende om Laurs fortsätter vara skadad.

Paulos Abraham- 4
Blandar och ger idag. Står för några fina tekniska nummer och ett mycket fint avslut som resulterar i 2-2. Är dock ofta ganska lättläst och misslyckas för ofta med sina försök vilket resulterar i kontringar för Sirius vilket drar ner betyget.

Lucas Kåhed- 5 (in 46)
Första minuterna sedan cupmatchen mot Skövde i vintras och det märks knappt att han varit borta. Pigg start och tar offensiva initiativ direkt vilket leder till att han assisterar OP till 1-1. En efterlängtad comeback!