Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger

Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger

Trots Albaniens historiskt snabba mål efter bara några sekunder, återhämtade Gli Azzurri sig. Även om man gjorde två snabba mål och en övertygande första halvlek, suktade italienarna efter det tredje och spiken i kistan. Det kom aldrig. När en albansk tå fick tag på bollen var det bara Donnarummas mage som räddade Gli Azzurri från två tappade poäng. 3 övertygande, men skakiga poäng inkassaredas när domaren blåste för gott.


Betyg 1-10.



Målvakt/Försvarare:

Gianluigi Donnarumma — 7.5
Matchen börjar och slutar med kaptenen. I hetluften direkt när man hamnar i underläge, men blir helt avgörande på övertid när han räddar ett albanskt avslut. Trygg insats, visar att han är den nya generationens ledare. 

Alessandro Bastoni — 7
En av målskyttarna. En viktig uppspelningspunkt och den som leder försvaret. 

Giovanni Di Lorenzo — 6.5
Gör en väl godkänd insats. I en match med mycket bollinnehav får han fokusera mycket på det offensiva och blir även han en viktigt uppespelspunkt. Väntar och ser hur han presterar mot motstånd som har mer boll och pressar mer offensivt. 

Riccardo Calafiori — 6.5
Tar för sig och är inte rädd för att göra misstag, på gott och ont. Väntar även här på bättre motstånd. Gör en klart godkänd EM-debut. 

Federico Dimarco (Ut 83') — 7.5
Visar i denna matchen vad han sitter på för egenskaper som detta lag verkligen kan utnyttja. Kommer både runt på kanten, men också farliga instick mer centralt på planen. Fantastisk. 

Andrea Cambiaso (In 77') — 6
Visar framfötterna. Godkänd. 



Mittfältare:
Bryan Cristante — 6
Gör det han ska.

Jorginho  — 7.5
Otrolig trygghet och skicklighet som Italien verkligen behöver. Dominerar mittfältet med Barella. Bemästrar både den långa och korta passen, såval som finurlighet, som få. 

Nicolò Barella (Ut 92') — 8
Bäst på plan. Barella tar ett stort ansvar tillsammans med Jorginho, men gör det så bra man kan. Står för kreativitet och slår allt som oftast den passning som startar ett målfarligt anfall. Han är själen i detta Italien.

Davide Frattesi — 5.5
Fick stort förtroende i och med hans startplats, men gjorde oss besvikna. Fick chansen, men tog den inte. Springer ofta i fel ytor, eller inte alls när han ska springa. Vi får se om Spalletti har tålamod. 

Lorenzo Pellegrini (Ut 77') — 6
Utmärkte sig inte åt något speciellt håll. Vet att han kan mycket bättre. Får inte ut så många av de egenskaper som kunde göra oss till nytta i matchen. Måste ske en förbättring på en så skicklig och viktigt spelare som Pellegrini om vi ska ta oss långt. 



Anfallare:
Federico Chiesa (Ut 77') — 7.5
Visar att han är samma gamla fina Chiesa. Gör flera riktigt skickliga aktioner. Den helt klart mest genombrottsstarka spelaren vi har, vilket han visar och kommer behöva visa. Får många smällar och haltar av planen, det säger mycket om den fart och det tempo han besitter. Såg denna insats sommaren 2021. 

Gianluca Scamacca (Ut 83') — 6
Vill mycket men hamnar lite fel. Likt Frattesi tar han löpningar på fel ställen och hittar inte riktigt sin roll. Kommer behöva göra mycket bättre ifrån sig om detta ska funka. En erfaren och rutinerad nia hade nog varit tungan på vågen och avgjort matchen. Väljer att ha tålamod med den fine Scamacca. Vet han har mer att erbjuda Gli Azzurri och Europa. 



Luciano Spalletti — 7.5
Gör det felfritt. Hans takstiska startupställning gör så att Albanien blir totalt nedtryckta och Italien kan ostört och säkert pressa och forcera. Gör det sedan smart med defensiva byten när det tredje målet inte kom och en albansk forcering inväntades.

Gli Azzurri — 7
Bra insats, men hade mer att ge. Mer eller mindre oprövat defensivt och en offensiv som måste förvalta sina chanser bättre. 3 poäng är det viktigaste i premiären. Hoppas Scamacca, tillsammans med kreativt mittällt kan visa vad dom går för i nästa match. 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-06-16 00:45:00
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen