Airport that way- Prauge that way

Airport that way- Prauge that way

West Ham är klara för final i UEFA Europa Conference Leauge efter att har slagit ut Nederländska AZ Alkmaar med 3-1.

West Ham hade inför matchen en ledning med 2-1 sedan första mötet på London Stadium. Trots att AZ gjorde ett tappert försök att på hemmaplan var det West Ham, genom Pablo Fornals som sköt segermålet i matchen i Alkmaar. Matchen slutar 0-1 till West Ham vilket ger West Ham en seger på totalt 3-1.

West Ham United XI

Moyes ställde upp med exakt samma startelva som man hade hemma mot AZ Alkmaar.
Areola
Kehrer-Zouma-Aguerd-Cresswell
Soucek- Rice- Paqueta
Bowen-Antonio-Benrahma

AZ började matchen som förväntat med högt tempo och hög press. Det låg en känsla av nervositet i luften under den större delen av första halvleken, ett misstag åt något håll och matchbilden hade blivit en helt annan. Soucek och Rice på mittfältet gjorde ett enormt jobb med att markera och blockera spelare och passningar från att komma igenom. Trots en bra start från AZ växte West Ham in i matchen.

West Ham tog över mer boll samtidigt som man höll sina motståndare på utsidan. Aguerd och Zouma på backlinjen städade upp samtidigt som West Hams mittfält började spela med mer fröjd och lekfullhet. Trots att matchen hade blivit mer öppen skapades det inte så mycket farliga målchanser vilket för West Hams skull inte spelade någon större roll då man vid ett oavgjort resultat gick vidare till finalen.

Matchen såg ut att sluta mållöst men i det absoluta slutskedet tunnlade Pablo Fornals sig fri och placerade bollen i ena hörnet och skickade West Ham garanterat till final, våran första på 47 år.

Glädjescenerna efter matchen talade sitt tydliga språk, detta betyder så ofantligt mycket för alla med några som helst sympatier för West Ham United. Spelare, tränare, materialförvaltare med flera roller runt laget firade till det ordentligt i omklädningsrummet efter matchen. Fansen på plats i och runt Alkmaar festade till det även dem.


Den 7 Juni spelar West Ham UEFA Conference Leauge final mot Fiorentina i Prag. Efter en säsong som har varit så undermålig kan vi äntligen få fira framgång.

Come on You Irons

Eric2023-05-20 22:31:49
Author

Fler artiklar om West Ham