Emirates Stadium, 2023-05-28 17:30

Arsenal - Wolves
5 - 0

Arsenal bjöd på målkalas i säsongens sista match

En på förhand betydelselös match blev väldigt betydelsefull när Granit Xhaka krönte sin förmodligen sista match med två mål. Det blev en perfekt avslutning på en nästan perfekt säsong när Arsenal körde över Wolverhampton hemma på The Emirates.

Matchen inleddes böljande men Arsenal tog ledningen tidigt i matchens första heta chans.

MÅL! 1-0 (11´)
Jesus driver fram mot kortlinjen skickligt och slår ett inlägg till en ensamstående Xhaka som nickar in bollen via Jose Sa

Redan här kändes det som att det kunde bli en målrik eftermiddag för Arsenal, och det dröjde heller inte länge innan Arsenal utökade ledningen på sin andra heta chans.

MÅL! 2-0 (14´)
Saka utmanar på kanten och tar sig in i straffområdet. Efter lite tråckel i boxen landar bollen hos Xhaka igen (!) som skjuter bollen i mål.
En drömavslutning för Xhaka som alltså gör två mål i sin, vad det verkar, sista match för klubben. Ingen av oss kunde förvänta oss ett bättre avslut för Schweizaren som kommer att saknas djupt i klubben.

Arsenal fortsatte att kontrollera matchen bekvämt där Wolves såg oinspirerat ut och kom aldrig till några heta chanser. Arsenal skulle däremot fortsätta att vara kliniska framför mål och utökade återigen ledningen.

MÅL! 3-0 (27´)
Efter fint kombinationsspel i offensiv box får Saka bollen som viker in med vänstern och skjuter in bollen vid bortre stolpen. Ett klassmål av Saka som gör sitt 14:e mål för säsongen.

Arsenal fortsatte att kontrollera halvleken och gick ut i halvtid med en säker tremålsledning. Frågan som egentligen kvarstod var hur stora siffrorna skulle skrivas innan 90 minuter var spelade.

Andra halvlek inleddes likt den första där Arsenal återigen tog kommandot. Fem minuter in i halvleken sköt Partey in 4-0 på en hörna men målet dömdes bort efter att Jose Sá fått en tydlig knuff i ryggen av Ben-White. Det dröjde däremot bara sex minuter till innan 4-0 tillslut skulle komma.

MÅL! 4-0 (58´)
Jorginho slår en perfekt boll till Trossard på kanten som håller sig onside. Trossard utmanar och slår in bollen hårt till Jesus som kommer med fart och stångar in 4-0.

Härifrån började Arsenal få mer och mer ytor för att skapa chanser mot ett väldigt avslaget Wolverhampton. Arsenal fortsatte att trycka på för ännu fler mål där känslan var att bortalaget egentligen bara väntade på att Andre Marriner skulle blåsa av matchen.

MÅL! 5-0 (78´)
Efter en hörna landar bollen hos Kiwior innanför straffområdet som drar till på ett tillslag. Det löst studsande skottet ser ut att kunna räddas enkelt men Jose Sá lyckas oförklarigt att tappa bollen in i mål. En rejäl tavla av portugisen.

Om inte matchen redan var avslagen så började tempot nu att gå ner ännu mer. Arsenal rullade av matchen och siffrorna skrevs till 5-0 - en perfekt avslutning på en nästan perfekt säsong. Fem mål, hållen nolla och ett avsked av Granit Xhaka som efter alla om och men lämnar klubben på bästa möjliga vis.
Nu vänder vi blickarna mot det glödheta transferfönstret och laddar om batterierna inför säsongen 23/24!

TV: Målkalas när Arsenal körde över Wolves