Azpilicueta efter krysset mot Nottingham
César Azpilicueta är numera sexa på listan gällande flest spelade Chelsea-matcher i historien.

Azpilicueta efter krysset mot Nottingham

Chelsea-kaptenen Cesar Azpilicueta berättar att the Blues behöver möta verkligheten efter att ha tappat två poäng i mötet med Nottingham Forest vilket försämrar positionen i Premier League-tabellen ytterligare. Samtidigt känner han att det finns tid kvar att vända saker och ting under säsongen om alla drar åt samma håll.

Spanjoren spelade sin 495:e match för Chelsea på City Ground, vilket gjorde honom till den ickebrittiske spelare med flest matcher för klubben, dessvärre kunde han inte fira tillfället med en andra raka Premier League-seger i den första matchen av 2023.

Chelsea tog ledningen genom Raheem Sterling i en lovande första halvlek där de blå hade mest bollinnehav, men Nottingham Forest kom ut starkt i andra halvlek och kvitterade under en rörig situation i straffområdet efter en hörna, vilket tvingade bortalaget att nöja sig med 1-1.

Azpilicueta pratade efter matchen om sin frustration över att inte kunna vinna matchen efter en bra första halvlek och sättet kvitteringen släpptes in på, efter att flertalet försvare haft chansen att röja undan innan bollen hamnade hos målskytten Serge Aurier.

"Vi är besvikna, det är klart. Det här är inte det sätt vi ville börja det nya året på", sade Chelsea-kaptenen.”

"Jag tycker att vi hade lite mer kontroll över matchen i den första halvleken, men kanske var vi inte farliga nog för att göra det andra målet, vilket hade underlättat för oss i den andra halvleken. Trots att vi hade ett par omställningar, pressade de oss väl och vi lyckades inte riktigt komma loss, spela ut eller ens spela långt.”

"När ett lag släpper in ett mål förväntar man sig en reaktion, men vi lyckades inte hitta den rätta lösningen eller attackera den rätta ytan för att lugna ner reaktionen vi förväntade oss. Dessutom spelade de hemma, så när man leder med 1-0 förväntar man sig att de ska reagera och vi lyckades inte hantera den typen av situation.”

"De skapade några chanser och sedan berövade en hörna oss på två poäng. Det är en besvikelse att släppa in ett mål efter tre beröringar i boxen. Det är verkligen tydligt och det här är situationer där vi inte får låta lag göra mål."

Även om resultatet på City Ground gör att Chelsea avancerar en placering i Premier League-tabellen, så ligger laget fortfarande sju poäng efter Manchester United som huserar på fjärdeplatsen, vilket betyder att Azpilicueta inte har några illusioner om storleken på uppgiften som väntar under resten av säsongen.

Han tror också att det här Chelsea-laget har förmågan att göra en uppryckning om laget kan sluta tappa poäng som i matchen mot Forest, även om det innebär en tuff utmaning redan på torsdag när Manchester City gästar Stamford Bridge.

"Varje poäng räknas och såklart förlorade vi två poäng idag", fortsatte han. "Det är tydligt och sedan säsongen började har vi tappat för många poäng och nu är vi verkligen långt ifrån där vi vill vara. Varje match vi inte vinner är en möjlighet som vi missar, men det här är verkligheten.”

"När man ser tabellen är det här vi befinner oss och vi behöver ha en mycket bra andra halva av säsongen om vi vill kvalificera oss till Champions League nästa säsong. Det här är verkligheten vi står inför och vi måste hålla ihop.”

"Vi vet att det inte är den trevligaste tiden, men i de här svåra stunderna behöver vi alla hålla ihop och arbeta hårt för att förbättra oss. Att vara ödmjuka, att se oss själva, att analysera oss själva och vad vi kan göra bättre.”

"Vi har en stor match mot Manchester City på Stamford Bridge, men vi måste börja vinna poäng."

Källa: chelseafc.com

 

Lukas Engblom 2023-01-02 20:48:11
Author

Fler artiklar om Chelsea