Begovic lämnar, ny målvakt klar
Asmir Begovic lämnar QPR

Begovic lämnar, ny målvakt klar

Asmir Begovic lämnar QPR efter 1 säsong och klubben värvar Paul Nardi, närmast från Gent i den beligiska liagn.


I torsdags blev det klart att Asmir Begovic lämnar QPR. Den rutinerade keepern kom inför förra säsongen från Everton där han mestadels fick agera som reserv bakom Jordan Pickford. Gareth Ainsworth gav honom kaptensbindeln och den fick han behålla även när Marti Cifuentes tog över. Han spelade samtliga ligamatcher förutom den avslutande mot Coventry, släppte in 54 mål och höll nollan 13 ggr. CEO Christian Nourry säger till officiella hemsidan:”Jag vill på klubbens vägnar rikta ett stort tack till Asmir för allt han bidragit med. Hans otroliga ledaregenskaper var ovärderliga för oss när vi hade det som tyngst. Jag har den största respekt för Asmir både som person och som fotbollsspelare och vill önska honom all lycka i hans framtida åtaganden”

Tidigare i juni har Joe Walsh, Murphy Mahoney och Matteo Salomon skrivit nya kontrakt och efter beskedet om Begovic avslut blev ytterligare en målvakt presenterad. 

30-årige Paul Nardi är fostrad i Nancy innan han som 20-åring blev värvad till Monaco. Där blev det inte mycket spel men han var utlånad till Nancy, Rennes och Cercle Brugge. Inför säsongen 19/20 gick flyttlasset till Lorient som tog klivet upp till Ligue 1. Det blev ytterligare 2 år i L1 innan han flyttade till Gent i den högsta belgiska ligan där det blev totalt 43 matcher på 2 säsonger och nu är han alltså klar för QPR. Marti Cifuentes är nöjd med sin nya målvakt: ”Paul är en målvakt i en bra ålder då han kan fortsätta utvecklas samtidigt som han redan håller hög klass. Han har samlat på sig mycket erfarenhet från de högsta ligorna i Frankrike och Belgien och vi tror att hans egenskaper kan hjälpa oss i sättet vi vill spela. Han vill spela högt upp i banan och kan vara understöd till backlinjen, han är aggressiv i sin positionering. Han kan också hjälpa till i speluppbyggnaden så förhoppningsvis ska det hjälpa oss att bli ett bättre lag”

Av någon anledning har QPR slutat ange hur långa kontrakt man skriver, så jag vet inte hur länge Nardi (eller någon annan av målvakterna) har skrivit på.

Jörgen Tjärnström2024-07-01 12:29:21
Author

Fler artiklar om QPR