Ben Chilwell efter torsken mot Forest: ”Misstag är en del av fotbollen”
Ben Chilwell hade två fina inspel som blev resultatlösa mot Forest. I övrigt var det oroväckande lugnt på hans kant.

Ben Chilwell efter torsken mot Forest: ”Misstag är en del av fotbollen”

Chelsea förlorade med 0–1 hemma mot Nottingham Forest efter ett ödesdigert bolltapp på mittplan. Vicekapten Ben Chilwell var inte nöjd med hur hans lag reagerade på att hamna i underläge.

Anthony Elanga blev matchvinnare på Stamford Bridge under lördagen efter ett onödigt bolltapp från Chelsea. Conor Gallagher och Moises Caicedo hade flera tillfällen på sig att spela direkt, men avväpnades i ett prekärt läge och fick se svensken rinna igenom med vad som skulle bli matchens enda mål. Mycket mer än så skapade inte Nottingham Forest i anfallsväg, men trots att matchen främst spenderades på gästernas planhalva vaskade Chelsea fram väldigt få konkreta målchanser.

– Ett väldigt frustrerande resultat, alla i omklädningsrummet är besvikna. Om du tittar på statistiken så dominerade vi matchen, vi hade bollinnehavet, men de viktigaste siffrorna finns i målkolumnen. Vi förlorade där och därmed matchen, så enkelt är det, säger Ben Chilwell till officiella hemsidan.

– Misstag är en del av fotbollen, det handlar om hur du anpassar dig till de misstagen och tar dig tillbaka in i matchen, fyller han i.

Inlägg utan mottagare, onödigt många tillslag, slarv i passningsspelet – det fanns flera faktorer som spelade in i Chelseas oförmåga att testa Matt Turner i Nottinghams kasse. Baklängesmålet kom blott tre minuter in i andra halvlek. Det fanns med andra ord gott om tid att hämta ikapp underläget, men det kändes aldrig riktigt nära.

– När vi hamnade i underläge spelade vi för planlöst, det passade dem och vi tappade kontrollen över matchen. Det var inte vad vi ville, det är något vi måste förbättra – att fortsätta spela även efter att vi släppt in mål, säger Chilwell.

Visst, Jackson ska göra det bättre när Sterling får fram bollen bara halvannan meter framför kassen. Men utöver det var Chelseas bästa läge när Thiago Silva från ingen vinkel alls överraskade Turner och med sitt skott fick fram en hörna. Individuella misstag kring respektive straffområde är en sak, de strukturella problem som Chelsea visade upp under lördagen något helt annat. Än är det dock tidigt på säsongen.

– Det är fortfarande ett nyligen sammansatt lag, spelare försöker hitta sina roller och lära sig hur lagkamraterna spelar, men det är fortfarande en match vi borde vinna. Inga ursäkter. Förhoppningsvis vänder vi på detta i takt med att självförtroendet växer.

– Vi rör oss i rätt riktning. Vi kontrollerar bollinnehavet och har fler målchanser i varje match vi spelat. Vi måste ta vara på chanserna, vara mer effektiva och lugna. Det är den sista komponenten, att sätta våra chanser, säger Chilwell.

TV: Chelsea föll tungt mot Forest på Stamford Bridge
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-09-03 10:52:00
Author

Fler artiklar om Chelsea