Cesc Fabregas avslutar karriären
Stort tack för din tid i den kungsblåa tröjan, Cesc!

Cesc Fabregas avslutar karriären

Den tidigare Arsenal- och Chelsea-mittfältaren Cesc Fabregas, 36, har avslutat sin professionella fotbollskarriär.

Fabregas lägger skorna på hyllan efter en lyckad karriär där han vann två PL-titlar med Chelsea, en La Liga-titel med Barcelona och en FA Cup-titel med Arsenal.

På landslagsnivå gjorde han 110 framträdanden för Spanien mellan 2006 och 2016. Med landslaget vann han fotbolls-VM 2010 och EM 2008 och 2012.
 
36-åringen riktar nu sin uppmärksamhet mot tränarkarriären och han blir kvar i Serie B-laget han spelade för i fjol, Como och kommer att vara tränare för deras U19 och B-lag.

– Jag kommer att komma ihåg min tid i Barca, Arsenal, Barca igen, Chelsea, Monaco och Como. Tiden är guld värd för mig. Från att vinna VM, EM, allt i England och Spanien och nästan alla europeiska pokaler. Det har varit en oförglömlig resa.

– Till mina lagkamrater, tränare, ägare, anhängare och min agent. Till hela min familj, mina föräldrar, min syster och till min fru och barn, till alla som hjälpt mig vill jag rikta ett stort tack. Till mina motståndare som försökt bryta ner mig, tack för att ni gjorde mig starkare. 

– Det har redan varit mer än värt det med alla minnen och vänner som jag lärt känna under karriären. Jag har också lärt mig tre språk och blivit klokare under åren.

– Jag har varit med om upplevelser jag aldrig trodde jag ens skulle vara i närheten av att få uppleva. Allt är dock inte sorgligt eftersom jag nu kommer att börja träna olika Como-lag. En klubb och ett projekt jag ser fram emot. Klubben vann mitt hjärta från den första minuten jag anslöt och det ägde rum under en perfekt tid av min karriär.

– Efter 20 oförglömliga år med uppoffring, hängivenhet och glädje är det dags att säga tack och vinka adjö till fotbollen. Jag älskade varje minut. Cesc.

Källa: The Athletic

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-07-01 18:25:46
Author

Fler artiklar om Chelsea