Chelseas VM – dag 9
Snart är hon bäst i världen. Vänta bara.

Chelseas VM – dag 9

Mål! Äntligen mål från en Chelseaspelare i detta mästerskap. Blott halva gruppspelet har passerat, men med 19 spelare som tillhör kungsblått har vi kanske fått vänta längre än först trott på ett mål.

Målet stod ingen mindre än Lauren James för, detta i sin första match från start i ett VM. Debuten avklarade hon i första omgången från Haiti i och med ett 30 minuter långt inhopp. England inledde match nummer två mot Danmark på ett betydligt piggare sätt än premiären, mycket tack vare att James fanns med från start. Redan efter sex minuter rasslade det till bakom Danmarks keeper. Lauren James fick en kort passning en bit utanför straffområdet, följde med bollen, tog den förbi sin markering och drämde till bollen i höjd med halvmånen. Christensen hade inte en chans att ta det skottet, bollen var perfekt placerad intill hennes vänstra stolpe.

Målet skulle visa sig bli matchens enda, men James hade bud på mer. 21-åringen stod själv för tre av de fyra avslut på mål som England mäktade med. The Lionesses spel stannade av betänkligt efter den fina starten, men James orkade i 90 minuter. På stopptid var det hon som spelade av tiden nere vid danskornas hörnflagga. Startade gjorde även lagkapten Millie Bright, som kunde addera ännu en hållen nolla till sitt CV. Jess Carter lämnade plats åt Rachel Daly inför denna match. Hon spenderade liksom Niamh Charles och Hannah Hampton hela matchen på bänken. Klubbkompisen James blev som sagt matchens enda målskytt och utsedd till matchens lirare.    
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-07-28 18:29:05
Author

Fler artiklar om Chelsea