Cole Palmer blev poängräddare mot sitt gamla lag: ”En fantastisk kväll”
En avgörande straff på stopptid mot trippelvinnarna från föregående säsong? Ingen stor grej.

Cole Palmer blev poängräddare mot sitt gamla lag: ”En fantastisk kväll”

Vilken vecka. I måndags vann Chelsea en sanslös match mot Tottenham, i söndags var det dags för ännu en modern klassiker. Cole Palmer satte det sista målet i 4–4-matchen mot Manchester City.

I upprinnelsen till stormatchen på Stamford Bridge berättade Cole Palmer om x-faktorn i att ställas mot sin moderklubb. Om möjligt blev matchen som följde än mer speciell. Chelsea hamnade i underläge, vände, enkom för att sedan behöva kvittera ytterligare två gånger.

– En fantastisk match mot min gamla klubb, det var roligt att se lite bekanta ansikten. Väldigt mycket fram och tillbaka, många mål, några olyckliga mål bakåt för oss. Men vi kom tillbaka, säger Palmer till officiella hemsidan.

Det var en verklig holmgång som utspelade sig under söndagskvällen, med klassiskt brittiskt novemberväder som bidrog till stämningen. Frågan är om Chelsea någonsin spelat två så pass händelserika matcher på så kort tid? Hursomhelst blev Cole Palmer stor hjälte då han iskallt satte 4–4 på straff långt in på tilläggstiden.

– Vi visar prov på fantastisk karaktär när vi hämtar upp underlägena. Vi måste bygga vidare det och fortsätta utmana.

– Det var en straff under press, jag försökte bara vara fokuserad och bestämma vart jag skulle sikta. Det gick bra, säger Palmer.

Chelsea har ett ungt lag, merparten av truppen är relativt nya i klubben. Av stämningen på Stamford Bridge att döma börjar det byggas band mellan spelartrupp och supportrar. Varje vunnen duell nere på planen möttes av stort jubel från läktarhåll.

– Supportrarna ger oss den där sista löpmetern, det var en fantastisk kväll.

Palmer stod för ännu en i raden av finfina insatser i kungsblått, under söndagen fanns det faktiskt flera bud om man of the match-utmärkelsen. Utöver sitt oerhört viktiga kvitteringsmål stod engelsmannen för en fantastisk soloräd som till slut parerades av Ederson. En vunnen poäng och fyra gjorda mål mot de regerande mästarna, men mycket vill ha mer.

– Det kommer alltid vara speciellt, något jag såg fram emot innan matchen. Det var en väldigt bra match. Vi har bra självförtroende och kunde ha vunnit om vi tagit ytterligare någon chans, säger Palmer.

Under måndagsförmiddagen kom också beskedet att Cole Palmer befordras från U21- till herrlandslaget under landslagssamlingen som nu stundar. Mycket välförtjänt enligt undertecknad.
 

TV: Studion: Chelseas topp-trio
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-11-13 13:34:00
Author

Fler artiklar om Chelsea