Tottenham Hotspur Stadium, 2023-05-06 16:00

Tottenham - Crystal Palace
1 - 0

Allt är inte bra, men Spurs vann
Cristian Romero var en klippa mot Crystal Palace.

Allt är inte bra, men Spurs vann

Tottenham stod för en oväntat stark insats hemma mot Crystal Palace. Spurs hade full kontroll matchen igenom. Harry Kane gjorde matchens enda mål på övertid av den första halvleken.

Ryan Mason överraskade. Plötsligt hade Spurs hittat tillbaka till 442. Cristian Romero såg ut som en lagkapten när han stod rätt och gick in hårt i alla dueller. Harry Kane agerade som en kapten när han tog ansvar och klev fram när det gällde, vilket gav det så viktiga första målet. Heung-min Son såg kanske inte ut som en kapten, men han såg ut som Son, och han tog ansvar på vänsterkanten. Ryan Mason kommer inte att leda Spurs nästa säsong. Men Spurs kan göra sämre än det här.


Tottenham var ett annat lag
Det är klart att många inte gillar en sån här match. Men för Tottenhams supportar kändes det rätt från start. Det var ett påkopplat Spurs. När det gällde gick Spurs segrande ur duellerna. Ofta var det Romero som gjorde rätt. Men även en sån som Emerson Royal gick att lite på. När sedan Kane spelade klokt ut till Pedro Porro, och sen nickade on 1-0 på övertid, ja då avgjordes matchen. Men framförallt var det defensiven som var skillnaden. Spurs släppte inte in en massa mål första kvarten. Nog är nog.

När domaren blåste för halvtidsvila delades Spurs supportrar. Dom som hade koll gillade vad man såg. Andra var missnöjda. Spurs gjorde en bra match. För att vara ett lag som misslyckats med så mycket den senaste tiden var det närmast en mirakulös förvandling. Det här var nåt helt annat. Crystal Palace var bara ett mål ifrån Spurs, men Spurs spelade som ett lag med självförtroende, och bortalaget var aldrig nära. Hur gick det här till?


Mason är vettig
Det är svårt att se hur en tränare ska hitta tillbaka till 442 i dagens läge. Men Mason såg det som lösningen på Spurs problem. Och han hade rätt. Nånstans är det vad Spurs behöver. En tränare som tror på nåt som kanske andra inte tror på. Han satsar på nåt som andra inte hade satsat på. Resultatet? Spurs tog en välförtjänt trepoängare.

Mål: 1-0 Kane (45+1)

Bäst i Spurs:
+++ Romero
++ Kane
+ Son

Spurs lag:
Forster
Royal Romero Lenglet (Dier 88) Davies
Porro Højbjerg Skipp Son (Danjuma 88)
Richarlison (Kulusevski 79) Kane

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-05-06 18:00:00
Author

Fler artiklar om Tottenham