Dagen efter: Ange agerade försent
Heung-min Son levererar som bäst när det går bra, men Spurs lagkapten har en tendens att falla ur matcher där det går emot.

Dagen efter: Ange agerade försent

Tottenham åkte på en riktigt tung förlust borta mot Fulham. Offensiven fungerade inte alls och Ange Postecoglou dröjde med bytena. Ludwig Filipsson svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham förlorade med 3-0 borta mot Fulham. Startelvan var ganska självskriven, men nog borde Ange Postecoglou kunnat hitta på nåt tidigare? Nu kom bytena vid underläge 3-0. Vad borde Postecoglou förändrat under matchen?

- Det var en oerhört svag första halvlek som Tottenham stod för. Ange har ju en tendens att köra på med den taktiken vi startar matchen med tills slutsignalen ljuder. Denna dag hade han nog behövt vara lite mer cynisk och ändrat tidigare, kanske redan i halvtid. Vi är lite för framtunga är känslan och de kom väldigt lätt till kontringar och till nästan-lägen. Jag tycker bytena i sig är rätt men de borde nog kommit redan efter 2-0. Då fick vi mer grepp om de och vi upplevdes mer bolltrygga. Men vid 3-0 är det försent och då står Fulham såpass lågt så då är det inte svårt att hålla bollen på offensiv planhalva.


2. Spurs offensiv kom ingenstans. Vem är du mest besviken på?

- Det är svårt att välja ut en av de tre där uppe. Tycker samtliga står för oerhört svaga insatser. Heung-Min Son har tyvärr en tendens att försvinna helt ur matchbilder vilket han som ledare måste bli av med helt. Brennan Johnson och Dejan Kulusevski såg ut som att de aldrig satt sin fot på en fotbollsplan. Båda gjorde lite för mycket enkla misstag och kändes allmänt ofarliga när de väl kom förbi första backen. Jag tyckte inhoppen av Timo Werner och Richarlison bidrog med lite energi och skapade några halvchanser mot slutet. Det hade inte förvånat mig om åtminstone en av de får chansen efter landslagsuppehållet istället för Johnson. 


3. Radu Dragusin såg inte helt naturlig ut till vänster av mittbackarna. Men hur ser du på hans framtid?

- Jag tyckte Radu Dragusin skötte sin startdebut hyfsat godkänt. Han är väldig stark i duellspelet och i själva försvarsdelen av spelet. Där har jag inga tvivel på att han kan hjälpa till och stänga igen. Sen har han inte speeden som Micky Van de Ven har så det tar kanske någon match innan han acklimatiserar sig till den höga backlinjen och blir bekväm med det. Däremot saknar vi en vänsterfot på mittbacksplatsen i uppspelet. Något man dessvärre märkte ett par gånger när han slog bort några enkla passningar. Hittills tycker jag han har gjort det bra de få inhoppen han har fått göra. Men då har inte hans uppspelsfot varit lika involverad utan då har det varit inhopp i samband med ledningar i slutminuten. Jag tycker han är en fullt duglig back-up mittback till Romero och Micky, men han mår nog bra av speltid lite då & då för att bli ännu tryggare i Ange sätt att spela.

Spursredaktionen2024-03-17 11:17:00

Fler artiklar om Tottenham