Dagen efter: Ange gör allt rätt
James Maddison rör sig över väldigt stora ytor och bestämmer ofta över vad som ska ske på planen.

Dagen efter: Ange gör allt rätt

Tottenham gjorde en bra bortamatch mot Bournemouth och lyckades vinna med 2-0. Ange Postecoglou gör allt rätt för tillfället. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham spelar en anfallsglad fotboll och man vinner matcher med den. Det måste kännas väldigt bra?

- Ja, det är klart att det känns bra. Ange Postecoglou har kommit in och gjort allt rätt. Jag var skeptisk till att en junior skulle kunna stabilisera upp Spurs försvar, men Micky van de Ven har varit otroligt bra bredvid Christian Romero, Pedro Porro gjorde en bättre match den här gången jämfört med senast, Yves Bissouma spelar otroligt vägvinnande och James Maddison är ett fantastiskt nyförvärv som verkligen gör skillnad. Sen har vi Pepe Matar Sarr som springer och springer. Samtidigt byter Ange Postecoglou ut nyckelspelare bara för att se ersättaren komma in och göra precis allt rätt med en anmärkningsvärd självklarhet.

Tottenham spelar en fotboll som får med supportrarna, spelarna trivs och Postecoglou levererar på presskonferenser. Klubben mår bra.


2. Vad är du mest överraskad av?

- Haha, ja säg det. Hur jämför man Yves Bissoumas plötsliga förvandling till den där mittfältaren som Spurs så länge har saknat med lagandan i defensiven där spelarna klappar om varandra och firar varje gång nån gör något bra? Eller Guglielmo Vicario som såg ordentligt darrig ut under försäsong och i den första omgången, men som i två matcher nu känts som en väldigt trygg sista utpost med fina fötter och snabba reflexer? Det är lite som en dröm, när allt bara faller på plats. Vi får passa på att njuta, för det här kan väl knappast hålla särskilt lång tid?


3. Men allt fungerar väl ändå inte? Nåt saknas väl längst fram?

- Ja, det är klart. Richarlison är inte Harry Kane. Men vi får se vad som händer. Jag känner mig trygg i att Ange Postecoglou hittar en klok lösning. Richarlison behöver verkligen ett mål, men Heung-min Son har vunnit skytteligan och Ivan Perišic ser riktigt bra ut till vänster. Visst kan någon fortfarande värvas in, men jag vet inte om det gör så stor skillnad. Visst har klubben en större attraktionskraft idag jämfört med för en månad sedan, men det är inte lätt för Spurs att värva en anfallare som gör skillnad. Samtidigt var det ungefär samma sak jag sa om mittbacksplatsen bredvid Christian Romero, så jag antar att jag får lita på att Postecoglou hittar en lösning med eller utan nyförvärv. En målvakt, en mittback och en offensiv mittfältare har värvats rakt in i startelvan, men en ytterback och två centrala mittfältare har växt med förtroendet. Så det känns 50/50, oavsett vilket går det mesta rätt just nu så det är bara att hoppas att även denna pusselbit faller på plats.

Spursredaktionen2023-08-27 10:43:00

Fler artiklar om Tottenham