Dagen efter: Ange taktiskt utklassad
När Dejan Kulusevski kvitterade tidigt i andra halvlek började många tro på en vändning, men Wolves kunde istället göra 2-1.

Dagen efter: Ange taktiskt utklassad

Tottenham hade en tråkig lördag. Spelet hackade och Wolves kunde åka hem med tre poäng. Axel Sandbreck svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham saknade Pedro Porro och Destiny Udogie. Hur mycket betyder dom för Spurs?

- I Postecoglous Spurs är ytterbackarna väldigt viktiga och det märktes att de ordinarie startspelarna saknades. Tottenham har fått en ganska bra bredd på truppen nu men på ytterbacksplatserna är tappet väldigt stort. Jag gillar Davies men han är mer av en mittback nuförtiden. Han håller inte som vänsterback i Postecoglous system. Jag gillar Emerson också men han är helt enkelt inte tillräckligt bra. Porro är ett stort offensivt hot med sitt långskott, sin inläggsfot och sina fasta situationer. Emerson har ingenting av det.

Det gäller att rehaben går snabbt för Porro och Udogie om Spurs ska komma tillbaka in på vinnarspåret.  


2. Heung-min Son kom inte fram till nånting. James Maddison lyckades inte få spelet att flyta. Hur kan Spurs stjärnor vara så osynliga i en sån här match?

- I en tuff match som denna gäller det att stjärnorna kliver fram men det gjorde de inte igår. Jag tycker inte att Son ska spela ute på kanten, då blir han lätt isolerad och faller ut ur matchen vilket hände igår. För att han ska få ut det mesta av sina kvaliteter ska han spela centralt. Igår blev det dock inte särskilt mycket bättre av att han flyttades in som spets. Ibland har han matcher där han helt enkelt inte får till det vilket kan vara väldigt frustrerande. 

När det kommer till Maddison så har han inte varit på topp sedan skadan. I början av säsongen var han en av hela ligans bästa spelare och han var utslagsgivande i nästintill varenda match men nu har han svårt att hitta tillbaka till den formen. Han är den spelaren som kan låsa upp ett lågt stående försvar och hitta in med de avgörande passningarna. Igår tog han initiativ och försökte men skärpan fanns inte riktigt där. Jag hoppas verkligen att han kommer igång igen med tiden när han får spela mer för då kan han vara skillnaden mellan vinst och förlust i en sådan här match.


3. Ange Postecoglou måste ha sett det vi alla andra såg. Men det händå ändå inte mycket trots alla byten. Hur kunde han ha förändrat matchbilden?

- Ange blev taktiskt utklassad igår. Wolves fick matchen precis dit de ville, de kunde bara stå lågt och försvara för att sedan gå på kontringar och Spurs har haft svårt i liknande matcher denna säsongen. De passar bara bollen fram och tillbaka, byter sida och skickar in något svagt inlägg, det blir inget av det. Då krävs det att en spelare som Maddison kliver fram och hittar in insticken eller vågar ta skott utifrån. 

Jag vet inte riktigt vad Postecoglou hade kunnat göra annorlunda i sin matchcoachning. Han gjorde vad han kunde med de spelarna som fanns på bänken. Spurs hade behövt göra första målet för att inte hamna i den situationen från första början. Hade de tagit ledningen hade Wolves behövt pressa högre och de hade inte kunnat vara lika trygga i att stå med 10 man runt eget straffområde. Då hade Tottenham haft större ytor och kunnat göra fler mål.

Spursredaktionen2024-02-18 10:37:00

Fler artiklar om Tottenham