Damlagets vecka 16

Damlagets vecka 16

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 16

Under veckan som gått har:


I fredags släpptes de viktiga datumen för kommande säsong när det kommer till ligan samt finalerna i FA Cupen och Continental League Cup.

  • Women’s Super League kommer att kicka igång helgen den 29 september – 1 oktober och summeras under 18-19 maj 2024.
  • Finalen i FA cupen kommer att spelas helgen 11-12 maj 2024.
  • Ligacupfinalen kommer att spelas helgen 30-31 mars 2024.



fredagens presskonferens med Emma Hayes och kapten Magda Eriksson meddelade Emma att Millie Bright och Kadeisha Buchanan fortsatt är frånvarande på grund av skada. Men glädjande är ändå att Pernille Harder som inte spelat en match sedan november åter är redo för spel efter sin långa skadefrånvaro.
När det gäller Millie Bright så har hon varit tvungen plocka bort ben/broskbitar som låg i knäleden och skapade irritation samt orsakade smärta. Detta innebär att Bright kommer vara borta ett par veckor.



Lördagsförmiddagen bjöd på semifinal 1:2 i Champions League. Chelsea ställdes mot Barcelona hemma på Stamford Bridge och inför hoppades i alla fall jag att vi skulle slippa en start likt den i finalen i Göteborg 2021, men jag hann inte mer än tänka tanken så hade Barcelona tagit ledningen med 1-0 precis som för två år sedan i finalen. Men denna gång klappade inte Chelsea ihop utan jobbade sig in i matchen, dels tack vare att Berger fick en smäll och behövde medicinsk hjälp, något som gav Emma Hayes möjlighet att samla laget för att prata ihop sig.
Chelsea skapade inte jättemånga farliga anfall, men när bollarna gick i djupet mot Sam Kerr blottades Barcelonas svaghet och hur Chelsea ska spela för att vända 1-0 i returen på torsdag.
Det är bara halvtid i den här semifinalen och ett uddamålsunderläge är ingen omöjlighet att vända. Det gäller bara att hålla sig onside så målen inte döms bort så som det gjorde under lördagen då 27 697 åskådare fick se Guro Reitens 1-1 mål dömas bort då Sam Kerr i ett tidigare skede sprungit offside.
Det blir en tuff uppgift att lösa, men absolut inte omöjlig och jag ser fram emot returen på Camp Nou på torsdag.



Under söndagseftermiddagen spelades finalen i WSL Academy League Cup, i år fick de unga Chelseatjejerna besegra fjolårets vinnare  Manchester United med 3-2.

Chelsea hade inledningsvis svårt att få tag i bollen och det var United som tog ledningen. Men när Chelsea tio minuter senare fick in kvitteringen genom Aimee Claypole fick de självförtroende och tog inte långt efter kvitteringen ledningen med 2-1 genom kapten Edie Priest. Reanna Blades såg till att Chelsea gick till pausvilan med 3-1 efter att hon fått tid på sig med bollen vid straffområdeslinjen och kunde curla in bollen i mål utom räckhåll öfr målvakten Safia Middleton-Patel.
United fick in en reducering i matchen slutminut men Chelsea höll undan på övertid och Chelsea fick lyfta bucklan.

Framtidens Chelsealag med flera namn som varit uppe och spelat i seniorlaget under säsongen:
Startelvan: Katie Cox; Daisy Hind, Cerys Brown, Edie Priest ©, Isabel Milne, Reanna Blades, Ashanti Akpan, Amiee Claypole, Alexia Potter, Katie Dungate, Ria Bose (Rebecca Teale 83’).
Bänken: Greta Humpfries, Amber Webber, Ava Huntrods, Lola Nesbeth.
 

Kommande vecka:

Champions League semifinal 2:2 spelas torsdagen den 27 april kl. 18.45 mellan Barcelona och Chelsea. Matchen spelas på Camp Nou och visas på DAZN’s Youtubekanal.
 

Källor:
WSL 2023/24
Skadeläget 
Chelsea – Barcelona 
Chelsea U-21

Sofia Almroth@AlmrothSofia2023-04-24 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea