Damlagets vecka 42

Damlagets vecka 42

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 41

Under veckan som gått har:


Under fredagen lottades grupperna i Champions League. Chelsea lottades mot  Real Madrid, BK Häcken samt Paris FC. 
Så Chelsea kommer till Göteborg i december för att spela match i mellandagarna, närmare bestämt den 28/12. Ses vi där?
Så här der de fyra grupperna ut:

Grupp A:
Barcelona
FC Rosengård
Benfica
Eintracht Frankfurt

Grupp B:
Lyon
Slavia Praha
St. Pölten
Brann

Grupp C:
Bayern München
PSG
Roma
Ajax

Grupp D:
Chelsea
Real Madrid
BK Häcken
Paris FC

Det ska bli spännande att se Paris FC där Alsu Abdullina, på lån från Chelsea, var med och slog ut våra Londonrivaler Arsenal på Linköping Arena.  



Under söndagseftermiddagen bjöds vi på en tysk uppvisning när vårt nyförvärv stod för kvittering, ledningsmål samt 3-1 mål när Chelsea besegrade Brighton på hemmaplan.
Det var efter en mindre bra försvarsinsats som Ann-Katrin Berger, som för dagen vaktade det kungsblå målet, fick se bollen landa i nätmaskorna. Uppförsbacke tidigt i matchen och det kändes mindre bra med tanke på tidigare prestationer från klubben. Precis som tidigare skapade Chelsea många farliga chanser utan att få in bollen bakom Sophie Baggaley, inte ens när bollen dansade framför mållinjen fem gånger i samma situation ville den in.
Det var först på den första halvlekens tilläggstid som Jess Carter efter att ha vänt bort en Brightonförsvarare hittade in med inlägget till Sjoeke Nusken som vi fick se kvitteringen komma.
Chelsea spelade bollen snabbare denna match och utan onödigt kladd på bollen skapade laget också flertalet chanser. Men det verkade bara vara en viss tyska som kunde få bollen över mållinjen.
Bollen dansade fler gånger framför bortalagets mål och i ett läge där flera spelare hade chansen men inte lyckades var det tillslut Nusken som krigade in 3-1.
Nusken var väldigt osjälvisk när hon petade bollen vidare till Aggie Beaver Jones istället för att skjuta och anfallaren satte enkelt 4-1 när Baggaley tvingades till en sidledsförflyttning. Vi fick denna söndagseftermiddag se två spelare göra sina respektive första mål i WSL för Chelsea.
Brighton gav aldrig upp och när Chelsea åter igen slarvar och spelar med utan minsta marginal stod det helt plötsligt 4-2 på tavlan.
Lite bättre spel denna helg men målet i baken var alldeles för enkelt och Chelsea behöver sätta fart på bollen, spela med marginal och sätta sina chanser om vi ska nå hela vägen i år.



Nu är det dags för landslagsuppehåll och här följer en lista på spelare som är uttagna för spel med respektive landslag:

Australien: Sam Kerr
England: Hannah Hampton, Millie Bright, Jess Carter, Niamh Charles, Fran Kirby och Lauren James.
Kanada: Jessie Fleming, Kadeisha Buchanan och Ashley Lawrence
Norge: Maren Mjelde, Guro Reiten (Skadad, lämnat återbud)
Serbien: Jelena Cankovic
Skottland: Erin Cuthbert
Sverige: Zecira Musovic, Johanna Rytting Kaneryd
Tyskland: Sjoeke Nusken, Ann-Katrin Berger
USA: Mia Fishel
Wales: Sophie Ingle
 



Kommande vecka:

LANDSLAGSUPPEHÅLL
 

Källor:
Champions League
Chelsea – Brighton
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2023-10-23 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea