Disasi och Badiashile trivs utmärkt tillsammans
Inga framträdanden för Chelsea i år än för denna man, men snart får vi se honom tillsammans med Disasi igen!

Disasi och Badiashile trivs utmärkt tillsammans

Vänner utanför plan och ett utmärkt samarbete på den. Axel Disasi och Benoit Badiashile har ännu inte fått möjligheten att återinföra samma defensiva partnerskap som i Monaco, men snart är väntan över.

Mellan Disasis övergång till Monaco i augusti 2020 och Badiashiles övergång till Chelsea i början av det här året spelade de två tillsammans 65 gånger. 

Disasi anslöt till Chelsea i augusti i år och de två har talat om möjligheten att återigen få spela tillsammans, när Badiashile nu närmar sig spelskick efter sitt skadeuppehåll. 

– Vi kompletterar varandra riktigt bra, säger Disasi.

– Jag är mera en kampspelare medan han tycker om att få bollen och inleda anfall. Dessa saker fungerar bra, vi trivs utmärkt tillsammans. 

– Genom att spela och spela tillsammans lär man sig att reagera på saker och se saker bättre tillsammans. Det är en sådan grej som blir enklare, tillägger Badiashile.

Det är helt naturligt hur nära de två är tillsammans genom att se på sättet de två pratar och interagerar med varandra. De är mer än lagkamrater, de är kamrater och de säger att deras vänskap inleddes naturligt när de träffades i Monaco.

När Disasi närmade sig Chelsea var Badiashile den första personen han kontaktade.
 
– Jag hade några frågor om gruppen och han sa genast att den är av ytterst bra kvalité, säger Disasi. 

– Han berättade om projektet för mig. Trots att det är ett projekt har vi ett riktigt bra lag. Han sa också hur han blivit övertygad av projektet och hur bra allting går för honom.

– Sedan jag anlände har allt han sagt varit sant. Visst har det varit lite skakigt men det är ett projekt och jag sitter i samma båt som honom nu. Det jag sett sedan början av säsongen har varit riktigt uppmuntrande. 

Under träningar och matcher har båda spelarna fått äran att lära sig av en riktig försvarsgeneral. Thiago Silva är en god förebild för nästa generation av Chelsea-försvarare.

– När jag anlände till klubben var en av de första sakerna jag sa att det är en ära att få spela bredvid en sådan legend, säger Badiashile.

– Han var en försvarare som jag kollade mycket på redan under hans tid i PSG, tillägger Disasi.

– Det han gjorde där hade en stor påverkan på mig. När man nu tränar med honom ser man att han är en spelare som tar sin roll väldigt seriöst. När man ser en 39-åring med en så stor arbetsförmåga visar det bara hur professionell och intelligent han är. 

– Att vara med honom varje dag ledde till att jag ställde så många frågor att det slutligen gick honom lite på nerverna. Men det är eftersom han är så intelligent och extraordinär för sin ålder, precis som Axel säger. 

– Det är en väldigt stor ära att få arbeta med en så stor spelare. Alla som jobbar med honom har nytta av det och det hjälper oss att nå den högsta nivån.

Endast Arsenal och Manchester City har släppt in mindre mål än Chelsea den här säsongen. Offensivt finns det utrymme för förbättring, men sex mål på de senaste två ligamatcherna visar att det offensiva spelet gått framåt. 

Med tuffa matcher på kommande, inklusive matcher mot nuvarande topp-3 har Chelsea chansen att visa vad de går för. Badiashile tror starkt på lagets möjligheter och avvisar rykten om en övergångssäsong efter att många nya spelare värvats in.

– Man kan inte ha en sådan säsong i en klubb som Chelsea. Det är omöjligt, säger 22-åringen.

– Allt som är viktigt med en klubb är att vinna. Man hör saker om att det är ett år man lär känna varandra och utvecklas tillsammans, men nej, eftersom man är i en klubb där resultaten kommer före allt annat. 

– Det här är ännu inte en övergångssäsong eftersom det är så många matcher kvar att spela och utmana för titlar.

Förr eller senare kommer Badiashile och Disasi att återuppta sitt samarbete i mittlåset för att försöka hjälpa laget att vinna titlarna man är ute efter.

Källa: chelseafc.com
 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-10-16 16:37:00
Author

Fler artiklar om Chelsea