Euro 2024: Cucurella första Chelsea-spelare till final
Marc Cucurella har sitt livs första EM-final att se fram emot.

Euro 2024: Cucurella första Chelsea-spelare till final

Bland alla de Chelsea-spelare som representerat sina respektive länder under Euro 2024 står det nu klart att Marc Cucurella är det första och kanske enda spelare som får spela mästerskapets finalmatch kommande helg.

De bägge supernationerna Spanien och Frankrike spelade under tisdagskvällen den första av två semifinaler i årets Europamästerskap. När klockan närmade sig midnatt och matchen var slut så var det rödgula hjältar som sågs hoppa runt i segerdans. Marc Cucurellas Spanien vann mot Frankrike med 2-1, alla mål gjorda under matchens första tredjedel. 

Cucurella spelade hela matchen som vänsterback och gjorde ännu en gång ett stabilt intryck. Mot sig hade han under stora delar av matchen Frankrikes luriga anfallsytter Ousmane Dembele. Duellerna dessa spelare emellan var inte alltid lätta för Cucurella som vid ett par tillfällen tvingades ta till metoder som slutade med franska friskarkar, men som helthet med tanke på motstånd så får Cucurella klart godkänt. 

Mot ett försvarsstark Frankrike hade Chelseas vänterback inte lika mycket att säga till om som tidigare anfallsmässigt sett. Detta var han inte ensam om, flera spanjorer som tidigare under turneringen från och till haft lekstuga fick under denna match finna sig i att ha bollen färra tillfällen och kortare tid.

Det var Frankrike som tog ledningen i matchens via ett fint inlägg från lagets kapten Kylian Mbappe. Bollen nådde Randal Kolo Muanis panna som säkert placerade in det tidigare ledningsmålet. Detta redan i matchminut nio. Spanien tog sig efter detta snabbt samman och gjorde både 1-1 och 2-1 innan matchklockan tagit sig till 30 spelade minuter. Kvitteringsmålet gjordes av Lamine Yamal och var ett av turneringens vackraste. 16-åriga Yamal sköt från långt håll mot målvaktens höger kryss och via stolpen var drömmålet ett faktum. Yamal som för övrigt firar sin 17-åriga födelsedag dagen innan finalmatchen på söndag. 2-1 gjorde av Dani Olmo från nära håll strax därefter. 

Resten av matchen förblev mållös och en mattades av efterhand. Spanien med mycket boll, Frankrike med målchanserna. Chanser som visserligen fanns, men som inte var så många till antalet och de där riktigt heta chanserna var lätträknande.

Spanien mycket rättvist till final, framför allt om man ser till turneringen i stort. Grattis Spanien och grattis Marc Cucurella. Återstår att se om det blir kungsblå duell på söndag, Cucucrella vs Palmer, visst vore det något att runda av Euro 2024 med? 

Erik Larholm@eriklarholm2024-07-10 06:24:23
Author

Fler artiklar om Chelsea