West Ham - Wolves
3 - 0

Fantastisk prestation – fantastiska tre poäng
Där firar de, framför Wolves-fansen. Fantastiskt.

Det var länge sedan vi var så överlägsna. Det var också längesedan vi hade en anfallstrio på den här nivån. Nu rullar vi vidare mot en ljus och varm tid med klubben.

Visst är det lätt att säga i efterhand, men redan efter fem minuter av matchen kändes det som att vi skulle ro hem den. Alla såg alerta ut, och det var inte mer än en 50/50 duell vi förlorade. Vi kändes överlägsna över hela planen. Det var en känsla man inte berört på länge, och wow så härligt det var. Målen däremot, kom på det klassiska viset. Omställning, kvickhet och kyla.

En hörna vid vår egen kasse hamnade vid Paquetas fötter, som förövrigt var magiska denna afton. Han vänder sig om, och spelar fram Kudus som driver bollen mot målet. Precis innan straffområdet viker han av, och trycker in bollen lågt vid första stolpen. Inte ens tio minuter senare ser vi en liknande boll skickad från halvplan, undertecknad Lucas Paqueta. Mottagaren var Kudus och på liknande maner driver han bollen men viker denna gång inåt i straffområdet och avslutar vid bortre stolpen med sin högerfot. 2–0 in i halvtid var ett faktum, och det skulle mycket till för Wolves att vända matchen.

Nervositeten var befintlig vid starten av andra halvlek. Spelet såg slappare ut och vi bjöd in Wolves i matchen. Och målet kom, Wolves reducerade efter svagt försvarsspel i straffområdet. Men, det stora “menet”, domarna i VAR-rummet misstänkte offside och dömde bort målet. Jag ser det som att vi fick ett “wake up call” utan att betala priset för ett insläppt mål. Efter detta låste vi matchen på klassiskt West Ham vis. Vi hann dessutom få in en till balja i den 74:e minuten när Paqueta assisterar för tredje gången och Bowen kyligt placerar in bollen vid bortre stolpen. Paqueta blev för övrigt den andra brassen i Premier League att göra tre asssist på en match.

Framöver väntar nu ett otroligt tajt spelschema med matcher både till höger och vänster. Som supporter är det mycket svårt att klaga. Njut av julen samtliga, och njut av att vi börjar stagnera oss på översta halvan av ligan. God jul!

TV: West Ham tog tre poäng hemma mot Wolves