Emirates Stadium, 2024-03-09 18:30

Arsenal - Brentford
2 - 1

Havertz frälste Arsenal i slutminutrarna mot Brentford

Havertz frälste Arsenal i slutminutrarna mot Brentford

Det länge såg ut som att tre poäng skulle rinna Arsenal ur händerna. Då klev Havertz fram och nickade hem tre blytunga poäng till Arsenal i kampen om titeln. Nu är Arsenal temporära serieledare.

Arteta valde att forma samma startelva som de senaste tre matcherna förutom Martinelli som inte kom till spel på grund av sin fotskada han ådrog sig i matchen mot Sheffield United. 
Matchen började inte med lika hög intensitet som vi har blivit vana vid att se i de senaste matcherna. Med Arsenal i kommando stod matchen och vägde utan några större målchanser åt något håll under den första kvarten. Men Arsenal skulle återigen ta en tidig ledning. 

I den nittonde minuten skickar Ben White in en perfekt avvägd boll in i boxen. Bollen seglar över Havertz och in mot Declan Rice som når högst och nickar in den i Flekkens högra hörn. Rice sjätte mål för säsongen! 

Arsenal började härifrån att ta över matchen mer och skapade flera halvchanser men utan resultat. Brentford skulle dock få en biljett in i matchen innan domare Jones blåste för halvtid. Precis innan halvtid får Ramsdale bollen med gott om tid mot en pressande Yoane Wissa. Ramsdale ska bara sparka ut bollen med tar för god tid på sig och sparkar den via Wissa och in i mål. Ett blytungt baklängesmål att släppa in och allt det jobb Arsenal lade ner under första halvleken var mer eller mindre förgäves. 

Andra halvleken fortsatte med Arsenal i kommando och man tryckte på för ett ledningsmål. Flekken räddade på mållinjen, Declan Rice sköt i ribban, men det såg ut som att Ramsdales ödesdigra misstag skulle kosta Arsenal tre poäng. Men sen kom målet, i den 86:e minuten. 

Ödegaard får bollen utanför offensivt straffområde och spelar till en överlappande Ben White. White slår in bollen till Kai Havertz som stenhårt nickar in segermålet. 
Det blev alldeles för nervöst och spelarna på planen kände det också. Arsenal lade inte i den växeln som man har gjort under den senaste tiden, och Ramsdales tavla höll på att kosta dyrt. Framåt 80:e minuten kändes hela matchen som en Deja Vù från förra säsongen, en ypperlig möjlighet som skulle gå i rök. En match där man återigen, tyvärr, hade fått skylla på Ramsdale för tre tappade poäng. En match likt 3-3-matchen mot Southampton i fjol som blev spiken i kistan i striden om pokalen. 

Nu tog Arsenal istället tre blytunga poäng och går temporärt upp i serieledning. Nu blicker vi framåt mot måstematchen mot Porto som spelas redan på tisdag. En match som måste vinnas för att klara av ett avancemang till kvartsfinal i Champions League. UTA!
 

Jacob Olin Karlsson2024-03-09 21:09:00
Author

Fler artiklar om Arsenal