Havertz: ‘’Segern var för Luca’’
''De tre poängen var för Luca.''

Kai Havertz dedikerar söndagens 1-0 seger över Crystal Palace till Chelsea-legenden Gianluca Vialli.

Den tidigare Chelsea-spelaren och tränaren gick tråkigt nog bort i början av det nya året. Vialli hyllades av hela Stamford Bridge innan matchen mot Crystal Palace, en match som slutade 1-0 till Chelsea efter ett nickmål av Kai Havertz i den 64:e minuten.

Den tyske anfallaren var snabb med att dedikera segern till Vialli men passade också på att uttrycka hur viktigt det var att laget äntligen tog tre poäng.

’Segern var för Luca, 100%.’’, säger Havertz efter matchen.

‘’Han är en stor klubblegend som gjorde mycket väl ifrån sig här både som spelare och tränare.’’

‘’Det är väldigt tråkigt att han gått bort och tungt för hans familj, men jag anser att vi vann matchen för honom idag.’’

‘’Det var enkelt att se hur mycket han betydde för klubben med alla hyllningar innan matchen, denna seger är väldigt speciell för oss.’’

Segern över Palace var lagets första 2023. Nu hoppas Havertz att laget kan använda sig av matchresultatet som en språngbräda när fler svåra matcher väntar.

‘’Definitivt en väldigt stor seger för oss.’’, säger Havertz.

‘’De senaste veckorna har varit svåra för oss. Vi visste att det inte skulle bli enkelt idag och vi visste att vi behövde kämpa hårt för poängen, men innan matchen sade vi att denna match kan vara den som vänder vår säsong.’’

‘’Jag är väldigt glad över att göra mål och hjälpa laget.’’

Havertz passar på att hylla sin marockanska lagkamrat Hakim Ziyech.

‘’Jag måste hylla honom, hans inlägg till målet var fantastiskt och även under första halvlek slog han några riktigt fina passningar till mig.’’

‘’Det tog ett litet tag men jag var riktigt glad när jag äntligen lyckades göra mål.’’