Hot! / Not! - Veckans lista om Premier League

Hot! / Not! - Veckans lista om Premier League

Här kommer några tankar efter den senaste veckans händelser inom engelska fotbollen.


Ange Postecoglou
Det är rätt sjukt hur en manager så snabbt kan förändra en klubbs identitet och spelsätt. Efter fyra mardrömsår med Mourinho och Conte, så tar Tottenham in Postecoglou som har ett helt annat sätt att spela fotboll, ett helt annat sätt att kommunicera. Visst, hans aggresiva spelsätt har gjort att Tottenham dragit på sig hamstringskador en masse, men det som är fascinerande är hur man kan gå från så passiv fotboll, till gung-ho på så kort tid. Det finns en identitet i klubben, ett tydligt sätt att spela. Det kan inte många andra fans stoltsera med.
 


 

Kevin de Bruyne
Han är ju bräcklig som ett titeljagande Arsenal, men vilken gudabenådad fotbollsspelare. Jag och barnen bara skrek i tv-soffan när han på egen hand vände matchen borta mot Newcastle. Och då hade vi hellre sett att just Newcastle hade fått vinna, men det var bara såna där spontana vrål av förvåning och upphetsning över vad en briljant spelare kan göra.


Alexander Isak
10 mål på 16 matcher och mål var 115:e minut. Förra säsongen hade han 10 mål på hela säsongen.

VAR
Tröttsamt att behöva ha den här rubriken här återigen. Allt man önskar sig är ju att domarna har en och samma regelbok och att man vågar följa den. Likadana situationer kan inte få bedömas olika. Fulham drabbades hårt när Malo Gusto gick in med alla dubbar i benet på en motståndare, men fick bara gult. Rött där vid 0-0 och inte ens 30 minuter spelade och det är en helt annan match.
 
Newcastle
Newcastle fick smärtsamt inse att det inte var så himla glamoröst att vara tillbaka i finrummet igen. En ytterligare cup att spela i, ännu störe risk att spelare skadas. Räkenskapsåret ser inte bra ut och klubben kan inte spendera i januari efter att ha lagt massa pengar på kort tid. Med 11 poäng upp till Champions League nästa säsong, så måste fansen verkligen fråga sig hur lång tid det tar innan klubben kan etablera sig som ett topplag?

Nottingham Forest
Minns jag skrev på Twitter, förlåt: X, när Nottingham spenderade som värst att jag inte har något emot Nottingham som klubb. Det är en klubb som jag är uppvuxen med att de är ett topplag, ett klassiskt lag med en fantastisk publik. Men vad trodde egentligen styrelsen? Att man kunde köpa 30 spelare, kasta miljarder på spelare utan att det skulle kunna bli konsekvenser? Nu riskerar Nottingham att straffas hårt. Och när man redan ligger lite pyrt till blir sannolikt ett poängavdrag skillnaden mellan att hålla sig kvar och åka ur.


Henrik Örtenvik2024-01-16 13:31:00
Author

Fler artiklar om England