Hussey blir andra nyförvärvet

Walsall gjorde på torsdagseftermiddagen klart med sitt andra nyförvärv för sommaren. Förre Stockport City försvararen Chris Hussey har skrivit på och har presenterats av klubben

Den rutinerade vänsterförsvararen Chris Hussey blev idag klar för Walsall. Han kommer senast från Stockport City. Den rutinerade 34-årigen har skrivit på ett avtal som sträcker sig över denna säsong men med en eventuell option på ytterligare ett år. 

Hussey spelar som vänsterback eller till vänster i ett tremannaförsvar. Han sägs ha en bra inläggsfot vilket är lovande. Förhoppningsvis kan hans inlägg finna Jamille Matts huvud så han återfår sin målform från två år sedan. 
 

Han spelade som jag nämnde tidigare i Stockport men han började sin karriär hos Woking 2007 men bara efter sex månader snappade AFC Wimbledon upp honom och han stannade hos dom 2009 när Coventry köpte honom. Under sin tid hos Wimbledon hjälpte han att laget till dubbla uppflyttningar först från National League 2008 och sedan 2009 från League One.  

Under sin tid hos Coventry blev han utlånad till Crewe Alexandra. Efter tre säsonger hos Coventry återvände han till AFC Wimbledon på fri transfer i januari 2013 för att i juli samma år skriva på för Burton Albion.  
 

I mars 2014 blev han utlånad till Bury och skrev sedan kontrakt med Bury sommaren 2014. Han stannade hos Bury två säsonger för att därefter gå till Sheffield United sommaren 2016. Därefter har han spelat för Swindon Town, Cheltenham och Port Vale fram till september 2022 när han skrev på för Stockport.   

Han har många klubbar på sitt CV och inte stannat jättelänge hos varje klubb men vid 34-års ålder räknar jag inte med att det blir mer än denna eller max två säsonger innan skorna läggs på hyllan. Han har dock presterad på en högre nivå än League Two men den största delen av sin karriär har varit på denna nivå.  Husseys erfarenhet kommer vara viktig både på och utanför planen.  
 

Pär Stener@perstener2023-06-23 14:18:00
Author

Fler artiklar om Walsall