2023-03-11 16:00

Charlton - Accrington Stanley

Inför: Charlton – Accrington Stanley  

Inför: Charlton – Accrington Stanley  

Med fyra raka matcher utan vinst så är förhoppningen att det finns större chans till det denna helg, när The Addicks tar emot Accrington Stanley på hemmaplan.

Nej, det har inte varit särskilt roliga veckor att vara Charltonsupporter faktiskt. De röriga historierna om vad som händer utanför planen har kanske haft sin lilla del i det, men det mesta har handlat om hur Charlton knappt har haft en chans mot topplag som man uppenbarligen ligger en bra bit ifrån i nuvarande skick. Resultaten är väl vad dem är. Det är inte så att man hade räknat med särskilt mycket mer när man har Derby, Sheffield Wednesday, Peterborough och Plymouth på rad. Men att inte ens göra ett mål på fyra matcher i rad och stundtals inte ha en chans lämnar sina konsekvenser. Detta tillsammans med att man besitter en tabellplacering i divisionens ingenmansland, där man knappt vet skillnaden mellan att komma på en 11:e eller 16:e plats. Det har funnits gladare och mer inspirerande stunder i Charlton, det har det.

Sedan finns det ändå lite blandade nyheter att berätta som har sin påverkan på nästa säsong. I förra veckan blev det klart att assisterande tränaren Scott Marshall lämnade klubben. Anledningen till det var att hans parhäst, och Charltons manager under hösten, Ben Garner skaffade sig ett nytt gig i League Two och Colchester United. Detta sedan Matt Bloomfield tagit över sitt kära Wycombe, efter att Gareth Ainsworth tagit beslutet att testa sina idéer i Queens Park Rangers. Intressant att se hur en lång kedja kan hänga ihop och påverka varandra. Att Marshall lämnade var ingen överraskning i sig, utan det var nästan mer överraskande att han blivit kvar så länge som han varit efter att Garner tvingades lämna klubben. Detta har nästan fått en att gå på spekulationen att han trivts så bra i klubben, men när nu möjligheten kom att lämna och följa med Garner till ett nytt ställe så tog han den direkt, så klart.

Det positiva är sedan att Ashley Maynard-Brewer har förlängt sitt kontrakt med klubben redan nu och enligt det nya avtalet är han bunden till klubben till 2026. Det handlar alltså om ett treårsavtal. AMB är en av få spelare som kan sikta mot ett hyfsat betyg den här säsongen och trots en svag säsong som helhet så har han skött sig och varit poänggivande i flera matcher. Han säger följande till klubbens officiella kanaler om att ha förlängt sitt avtal: "I’m really happy to sign on for the next three years. I’ve had some amazing experiences and met some great people involved in the club. Now, I want to continue to play games, progress and hopefully be a part of the successes of the club moving forward."

Nästan punkt är sedan mer en spekulation än en nyhet. Men den allt som oftast pålitliga källan South London Press och Richard Cawley har gått ut med en artikel som förkunnar att Dean Holden är på väg att signera ett nytt avtal med Charlton Athletic. Parterna, det vill säga Holden och ägare Thomas Sandgaard, ska vara överens om villkoren, och enligt Cawley har redan möten ägt rum mellan Holden och nytillträdde VD:n Peter Storrie om försäsongsupplägget till nästa säsong – som man av många skäl redan kan börja planera redan nu.

Tar vi oss nu till förutsättningarna inför eftermiddagens match så kommer inte Todd Kane och Chuks Aneke att vara tillgängliga på grund av skador. Osäkerhet råder sedan kring Scott Fraser som kan vara tillgänglig och Mandela Egbo som troligtvis vilas och siktar mot mer speltid med U21 under veckan som kommer. I Accrington Stanley handlar det om flera namn som både är tillgängliga och inte. Lukas Jensen och Sean McConville är avstängda och därmed otillgängliga. Tommy Leigh är däremot tillbaka från samma nämnda anledning. Sedan är det osäkra kort i Liam Coyle, Shaun Whalley och Matt Lowe, medan Michael Nottingham, Jay Rich-Baghuelou, Ryan Astley, Ethan Hamilton, Joe Pritchard och David Morgan samtliga är skadade.

Sett till tidigare omgångar så bör alltså Charlton ha en bra mycket större chans till seger den här helgen. Accrington leds fortfarande av John Coleman som har etablerat klubben i League One, men det har varit den tuffaste säsongen på länge och man är definitivt indragna i nedflyttningsstriden med sin 20:e plats och sina 34 poäng. Likadant är det ett ganska prekärt frånvaroläge för laget inför den här omgången, vilket inte talar för dem direkt. Samtidigt ska det sägas att Charlton inte har gjort någonting under de senaste matcherna och veckorna för att förtjäna ett favoritskap, och Accrington är sedan en motståndare som man haft väldigt svårt, på såväl hemma- som bortaplan, under de senaste säsongerna i divisionen. Faktum är att det inte har blivit vinst mot dem sedan säsongen 2018/19 och då krävdes det ett avgörande i den 93:e minuten av Karlan Grant för att få med sig en 1-0 seger på hemmaplan.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Plymouth 2-0 (b), Peterborough 0-0 (b), Sheffield Wed 0-1 (h), Derby 2-0 (b), Forest Green Rovers 0-1 (b)
FOFFV
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 9
Miles Leaburn – 6
Corey Blackett-Taylor – 6  

Accringtons fem senaste ligamatcher: Ipswich 3-0 (b), Forest Green 2-1 (h), Burton 0-0 (b), Shrewsbury 1-0 (h), Wycombe 0-2 (h)
FVOVF
Bästa målskyttar
Tommy Leigh – 6
Sean McConville – 4
Harvey Rodgers – 3

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-03-11 10:07:28
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson