Stamford Bridge, 2024-02-04 15:00

Chelsea - Wolves

Inför: Chelsea – Wolverhampton

Inför: Chelsea – Wolverhampton

Viktig match väntar under söndagseftermiddagen då Wolverhampton kommer på besök till Stamford Bridge. Chelsea förlorade sin senaste match mot Liverpool på bortaplan och nu gäller det att skaka av sig det nederlaget. Pochettino har inte råd med fler förluster om man vill utmana om Europaplatserna.

Den senaste tiden har Chelsea haft ett relativt enkelt spelschema men under veckans match mot Liverpool fick man en rejäl lektion i hur fotboll ska spelas. Efter onsdagens match på Anfield såg man tydligt att Chelsea inte hör hemma i toppen av tabellen och nu gäller det att komma upp på hästen direkt.

Inför helgens ligaomgång ligger Chelsea på en tionde plats och det är tolv poäng upp till en Champions League-plats.

Historik

Under historiens gång har Chelsea mött Wolves totalt 21 gånger i olika tävlingsformer. Chelseas resultatrad är 12-4-5. En intressant faktor är att Wolverhampton aldrig har vunnit på Stamford Bridge.

Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen då förlorade Chelsea med 2–1 på Molineux Stadium. Matchen spelades på julafton och det var en drabbning som man helst ville glömma direkt efter slutsignalen. Trots att Nkunku gjorde sitt första Chelsea-mål så var det en katastrofal prestation från Pochettinos mannar.

Läget i lagen

Chelsea

I den senaste matchen förlorade man som sagt med 1–4 på bortaplan mot Liverpool. Spelarna klarade inte av trycket på Anfield och de flesta prestationerna var underkända. Nu gäller det verkligen att börja visa att man kan slå bättre lag i serien om man vill ha någon slags chans till att spela i Europa nästa säsong. Helgens match mot Wolves är lurig i mina ögon och man ska verkligen inte underskatta motståndet på något vis.

Chelseas skadelista har sakteligen börjat bli mindre men fortsatt finns det många spelare som inte kan delta i helgens match. Pochettino ska under dagen att hålla sin presskonferens inför matchen mot Wolves och då kommer han även uppdatera oss kring lagets skadade spelare.

Möjlig laguppställning (4-2-3-1):

Petrovic, Gusto, Silva, Colwill Chilwell, Caicedo, Enzo, Madueke, Palmer, Sterling, Nkunku

Wolverhampton

Laget kommer senast från en tung förlust mot Manchester United med 3–4 på hemmaplan. Man lyckades kvittera i 95:e minuten till 3–3 men två minuter senare avgjorde United matchen med den sista sparken innan slutsignalen. Efter torsdagens dramatik laddar Wolves nu om inför en ny tuff drabbning mot Chelsea.

Under säsongens gång har laget visat att man kan slå de stora lagen och de har bland annat slagit Manchester City med 2-1. Wolves ser nog en stor möjlighet till att skrälla på Stamford Bridge om de får försvaret att stämma och att anfallsspelet blir effektivt.

Möjlig laguppställning (3-4-2-1):

Sa, Gomes, Dawson, Kilman, Semedo, Lemina, Doyle, Ait-Nouri, Neto, Cunha, Bellegarde

Förväntad matchbild och tips

Chelsea kommer ta tag i matchen och försöka styra spelet direkt från matchstart. Wolves kommer nog att backa hem och ligga lågt i försvarsspelet för att sedan satsa på kontringsspelet. Wolves har flera farliga anfallsvapen som kan straffa vilket motstånd som helst. En spelare som ska lyftas inför helgens match är Pedro Neto. Neto är både snabb och teknisk vilket gör han till en svår spelare att stoppa som försvarare.

Det gäller att Chelsea utnyttjar sina lägen annars kommer det bli en nervig drabbning. Under säsongens gång har vi som supportrar sett att Chelsea har haft det svårt att stänga matcher i tid. En annan viktig faktor är att publiken på Stamford Bridge står bakom laget och försöker skapa en trevlig atmosfär under matchen.

Värt att veta

Spelplats och tid: Stamford Bridge, 15:00, söndag 4 februari.
Sänds på: Viaplay och Viasat Fotboll
Domare: Tim Robinson
Speltips: 3–1
 


 

Linus SjöströmLinussjostrom992024-02-03 12:42:00
Author

Fler artiklar om Chelsea