2018-08-18 16:00

Ipswich - Aston Villa

Inför Ipswich - Aston Villa
Captain, leader, legend!

Inför Ipswich - Aston Villa

Efter att ha inlett säsongen med två raka segrar åker nu Villa till sydöstra England och möter Ipswich. Blir det tredje raka segern?

Efter en minst sagt turbulent tid i klubben för alla inblandade parter har truppen nu samlat sina krafter, och SB verkar ha fått alla att dra åt samma håll. Personligen så var jag en av de som ville ha en förändring och finalförlusten på Wembley låg fortfarande och gnagde i närminnet. Men efter att vi tagit oss ur krisen och börjat forma en trupp som ska leverera på åtminstone samma nivå som förra året är jag den första att säga att jag känner mig bekväm med att ha SB kvar vid rodret trots min önskan om en tränare som satsar mer på sin spelide. Nu blickar vi framåt!

Till skillnad från premiären mot Hull gjorde vi flera förändringar i 11:an och klarar trots detta vinna trots att vi inte övertygar. Detta är extremt starkt, och tyder på att vi har bred trupp och kvalitetsmässigt många som kan leverera i Championship på en hög nivå. Mina reflektioner från matchen är att vi fortfarande inte levererar spelmässigt (spelar det någon roll så länge vi vinner?), många spelare som ej spelar på sin naturliga position, samt att bristen på speluppbyggnad gör att vi inte för matcherna likt vi borde kunna göra med vår trupp. Det som saknas för att vi ska ta ytterligare steg är att vi har en stark centrallinje som spelar 80-90% matcherna samt att vi hittar ett spelsätt som alla är trygga med och efterlever, oavsett vem som spelar och vart vi spelar.

Ipswich då?
Har på de 2 första matcherna mött Blackburn och Rotherham. Oavgjort i första matchen mot Rovers efter ett tidigt ledningsmål, dock hade bortalaget vänt på steken innan domaren blåst av för halvtid. Efter en kvittering på övertid hade Ipswich tagit sin första poäng för året och en nervig premiär var tillända. I matchen mot Rotherham förlorade de med uddamålet (1-0.) Så det är med stor säkerhet ett lag som kommer med stor revanschlust. 

Jag hoppas att vi startar med i stort sett samma lag som i segermatchen sist, och inte skiftar alltför mycket på de som spelar i centrallinjen. Med det sagt, hoppas jag att Jedinak fortsätter som mittback tills vi har ett bättre alternativ. I mina ögon ett bättre alternativ än Elphick och var en fullgod ersättare under tiden Terry skadade sig förra säsongen. Vet att Tuanzebe är mer spännande och vore värt att satsa på, men SB satsar nog på rutin och håller Jedinak lite bättre än Elphick. Hade gärna sett ett byte på högerflanken, då jag tycker att vi behöver en ytter som utmanar sin ytterback mer och har mer spetskvaliteer. Så ett byte till Adomah räcker för min del. Återstår att se hur Bruce formerar laget. Det ska bli spännande och se det fortsatta samarbetet mellan McGinn och Grealish på mitten, samtidigt som jag hoppas att det lossnar för Kodjia. För att vi ska vara ett topplag och ta det ytterligare klivet måste vi få igång Kodjia. Han har all potential samt kvalite att ligga runt 15-20 mål och jag har känslan av att hans första balja kommer på lördag.

Nu ser vi fram emot Lördag och förhoppningsvis en ny seger.

Vid pennan och som debuterande skribent,

Christian Zivlak2018-08-13 14:52:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Aston Villa - Bologna 2-0
Manchester United väntar på Villa Park