Inför: Liverpool - Rangers

Inför: Liverpool - Rangers

Matcherna duggar tätt i oktober och bara tre dagar sedan besvikelsen mot Brighton så är det dags för Champions League igen. Som motstånd står skottarna Rangers som kommer till Anfield.

Det börjar mer och mer likna en kris hos Liverpool. Det kan rent av vara så att krisen redan har startat. Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka, men det är svårt att undgå att Liverpool Football Club inte är sig likt för tillfället. För två år sedan gick det att förklara dåliga resultat med skador på i stort sett de flesta nyckelspelarna i laget. I år går inte det. Virgil van Dijk är där, Mohamed Salah är där, Alisson är där, Fabinho, Thiago, Trent Alexander-Arnold. Samtliga nyckelspelare finns där men ändå uteblir resultaten. Det börjar bli mer och mer tydligt att en uppfriskning med nya spelare hade behövts i sommar.

Denna dystra inledning på texten ovanför grundar sig givetvis på ytterligare ett poängtapp i Premier League, denna gång mot Brighton & Hove Albion. Matchen som spelades i lördags fick en mardrömsstart för The Reds, som efter inte ens 20 minuter låg under med 0–2 efter två mål av Leandro Trossard. Roberto Firmino, som var en av få som fick godkänt betyg i matchen, reducerade i första halvlek innan han kvitterade tidigt i den andra halvleken. När sedan Adam Webster styrde in en hörna i eget mål, och vändningen var fullbordad, kändes det ändå som att det skulle bli tre pinnar för Jürgen Klopp. Men en viss Trossard var inte färdig och kunde efter dåligt försvarsspel, igen, göra sitt tredje mål för matchen och fullborda hattricket. 3–3 skrev sig siffrorna till och Liverpool är för närvarande på en nionde plats i Premier League.

Så tyvärr var den positiva insatsen mot Ajax samt ett bra landslagsuppehåll för många spelare, inget som byggdes vidare på. Men förhoppningsvis kan en ny bra insats i Champions League vända på trenden. För imorgon väntar som sagt Rangers hemma på Anfield. Rangers har haft en tuff inledning på CL-säsongen, med två tunga förluster mot Ajax (0–4) och Napoli (0–3). I ligaspelet befinner man sig två poäng bakom Celtic i toppen. Längts fram i ledet i Rangers hittar vi den svenskbekanta Antonio Colak, tidigare i Malmö FF. Anfallaren har stått för åtta mål i sina åtta inledande ligamatcher i Skottland, men än inte hittat nätet i Champions League. Med fyra mål på sina två senaste matcher så är det ändå Colak som blir spelaren som ska göra det gör Rangers, och i och med den nuvarande försvarsproblematiken i Liverpool, så känner nog han själv att det finns möjligheter att spräcka Rangers målnolla i Europa.

Liverpool står som bekant på tre poäng efter två spelade matcher i Champions League. Tre poäng i båda matcherna mot Rangers inte bara känns som, utan är ett måste för Liverpool. Napoli och Ajax trummar på i sina ligor och båda kommer vara med och ge Liverpool en kamp om de två topplaceringarna i gruppen. För Rangers del så är det som jag varit inne på också en måstematch om man vill ha chans på åtminstone en tredjeplats och fortsatt spel i Europa League.

För Liverpool förblir spelarna Curtis Jones, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain och Calvin Ramsay utanför truppen. Tveksamma är även Ibrahima Konate och Andy Robertson så det förblir att se om någon av dessa två kommer att finnas med i truppen imorgon. Hos gästerna finns Ianis Hagi, Filip Helander, Tom Lawrence och John Souttar på skadelistan samt att James Sands är avstängd.

Vad? Liverpool - Rangers i omgång 3 av Champions Leagues gruppspel

Var? Anfield

När? 21:00, tisdag

Kanal? Cmore

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-10-03 12:05:00
Author

Fler artiklar om Liverpool