Inför Manchester City - Nottingham Forest

Inför Manchester City - Nottingham Forest

Nottingham Forest har en av de svåraste bortamatcherna på hela säsongen när dom möter Manchester City onsdag 31 augusti kl 20:30 City of Manchester Stadium(Etihad Stadium) Live Viasat

De röda från Nottingham har borta match mot det himmelsblå laget från Manchester. Med tanke på att det är de senaste två årens mästare, så kan man lugnt säga att bortalaget har ett mycket högt berg att bestiga.

Motståndare:

Manchester City FC

Grundad: 1880 och hette då St. Marks, men sitt nuvarande namn fick man 1894. Dom har åtta ligatitlar, och vunnit Fa-cupen sex gånger, samt åtta titlar i Ligacupen. 

Smeknamn: The Sky Blues

Tränare: Pep Guardiola

Arena: City of Manchester Stadium(Etihad Stadium)

Plats: Manchester England 

Viktiga värvningar:

Erling Haaland 22 år forward Bor. Dortmund 54 miljoner pund 

Kalvin Phillips 26 år mittfältare Leeds 43.87 miljoner pund  

Sergio Go'mez 21 år försvarare RSC Anderlecht 11.70 miljoner pund 

Förra säsongen:

Vinnare av Premier League 2021/22 efter en kamp ända in på målsnöret mot Liverpool. Det såg ut som att laget skulle förlora titeln i sista omgången. Underläge mot Aston Villa med 0-2 och endast en kvart kvar, men vänder matchen inom fem minuter och vinner med 3-2.

Det finns dock även fläckar i hemmalaget, och det man tänker främst på är försvarsspelet. Den så ofta stabila backlinjen har på de två senaste matcherna släppt in fem mål, vilket Coach Guardiola absolut inte kan vara nöjd med. Styrkan har varit att komma tillbaka i båda trots två måls underläge, först borta mot Newcastle som slutade 3-3. Senaste underläge hemma mot Crystal Palace med 0-2, men vände fram till 4-2, efter hattrick av Erling Haaland. 

Nottingham Forest förlorade mot ett mycket effektivt Tottenham Hotspur efter två mål av Harry Kane. Om man ser rent spelmässigt så var de röda på intet sätt underlägsna, utan snarare tvärtom så fungerade det riktigt bra. Det största problemet är avsluten framför mål som var för dåliga. 

De båda lagen har inte träffat på varandra sedan ett möte i Fa-cupen januari 2009, som dom röda vann med 3-0. 

Det finns inte mycket som talar för att laget från Trentside får med sig något alls denna onsdag kväll. Man ska dock inte kasta in handduken innan matchen är spelad. När det gäller startelvan så brukar Citys Coach rotera ganska friskt. Med tanke på ett thigt spelschema, så kanske Haaland får vila denna match. Det är lätt att underskatta motståndarna. 

I omklädningsrummet:

På skadefronten är det fortfarande Moussa Niakhate(oktober) och Omar Richards(september) som inte är tillgängliga för spel. 

Ytterligare en spelare blev klar på lån från Atletico Madrid:



Renan Lodi 24 år är en brasiliansk vänster back.

Det är troligtvis så att Steve Cooper inte ändrar mycket i startelvan, kanske Remo Freuler ersätter Jesse Lingard. Det kan vara så att Taiwo Awoniyi får en startplats. 

Emmanuel Dennis gjorde ett bra inhopp och kan eventuellt bli aktuell.   

Trolig startelva:
Henderson * Worrall * Cook * McKenna * Williams * Yates * Freuler * Toffolo * Johnson * Awoniyi * Gibbs-White 


 

Jan Gustafsson@janne25guss2022-08-30 21:37:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg